Tornar

Imatge de l'exposició Donar cabuda

Perejaume proposa pensar el cinema des d'un lloc imprevist

L'artista i poeta crea per a la Filmoteca de Catalunya la mostra Donar cabuda, que inaugura una nova línia expositiva de l'espai del Raval.

La darrera exposició de l'any és al mateix temps la primera d'una nova línia expositiva que vol seguir la Filmoteca de Catalunya. O com a mínim així ho van anunciar els seus responsables quan, ja fa onze mesos, varen presentar tota la programació del 2021. Es titula Donar cabuda, i el seu autor és l'artista i poeta Perejaume, que l'ha creada expressament per a l'ocasió i per a l'espai del Raval, on s'estarà quatre mesos i mig. La mostra s'inaugurarà dimecres 17 de novembre a les 19 h amb una lectura a les fosques a càrrec de Georgina Navarro del text Un bosquet de vista verda, escrit pel mateix Perejaume.

Un projector encarat a un sot enmig d'un camp és la imatge central de Donar cabuda. L'exposició descentra el discurs i la pràctica del cinema per mirar de pensar-lo des d'un lloc imprevist i fecund. Posa damunt la taula la confrontació entre creació i dissolució, però amb el propòsit, diu Perejaume, que convisquin entrellaçades. En les línies que el creador ha redactat per presentar la proposta, hi diu: "En una terra rica del seu esperit, qualsevol lloc estotja lloc i en treu a voler per poc que s’hi faci vida. En canvi, en una terra d’emmagatzematge i prou, arriba un punt que no hi ha lloc valent, ni on criar-ne de nou". En el mateix text comença dient que la Filmoteca pot ser vist com "un sot de projeccions" en ple Raval, però que la seva activitat va molt més enllà, amb les "funcions de conservació, arxiu, receptacle i niuada d'imatges".

Donar cabuda està comissariada per Jaume Coscollar, Marina Vinyes Albes i el mateix Perejaume, i forma part de la programació del Festival LOOP 2021.

Data de publicació: Dilluns, 15 novembre 2021
  • Comparteix