Tornar

Una imatge de la mostra amb la frase que li dona títol escrita en una de les parets

L'exposició 'Ella té molts noms' omple de dones l'espai d'art Projectesd

Una galeria barcelonina especialment innovadora acull fins al 17 d'abril una exposició en la qual les dones, com a artistes o com a personatges al voltant dels quals giren les obres, són les protagonistes.

És Ella té molts noms, un nom genèric i amb sentits múltiples (vosaltres decidiu) que prové d'una sèrie de creacions d'una de les artistes presents a la mostra, una Dora García que en una de les seves sèries artístiques (Frases d'or) es dedicava a escriure amb pa d'or sobre els murs de les galeries frase com aquesta "Ella té molts noms", que procedeix en realitat d'un poema de l'autora xicana Gloria Anzaldúa.   

Trobareu la frase escrita a les parets de la galeria, on també veureu una obra de la mateixa artista espanyola, ALP (Anna Livia Plurabelle), títol que fa referència a un personatge de James Joyce (de la novel·la Finnegans Wake) que encarna el concepte de la dona eterna i universal.

A més, en l'exposició trobarem la sèrie de fotografies de Daan van Golden, Insel Hombroich, un conjunt de retrats en moviment de Diana, la filla de l'artista. Les imatges formen part d'una sèrie encara més àmplia (cent imatges) que retrata la nena des del naixement fins que fa els divuit anys.

Untitled (Birth to Death list), una altra de les obres de l'exposició, és una obra de Matt Mullican. Pertany a una sèrie més extensa en la qual l'artista ens parla d'una dona imaginària a partir d'un seguit de frases escrites, sense cap referent visual. L'obra s'acompanya d'un vídeo que mostra la lectura d'aquestes frases.

Per la seva banda, Iñaki Bonillas, que mostrava fins fa poc les seves últimes creacions a la galeria, ret a Estudio para dos espacios un homenatge fotogràfic a dues dones fotògrafes ja desaparegudes: la portuguesa Helena Almeida i la nord-americana Francesca Woodman. 

També evoca les dones, però sense mostrar-les, l'artista i fotògraf Hans-Peter Feldmann que a Tota la roba d'una dona (una creació dels anys 70) mostra imatges de setanta peces de roba femenina.

Només una de les imatges de l'exposició, la de Jochen Lempert, no mostra estrictament una dona o un motiu que hi tingui a veure. És, de fet, el retrat d'una coloma, titulat Martha, que va ser l'última de la seva espècie de colomes migratòries, desapareguda l'any 1914 als EUA.

Si voleu celebrar la feminitat mitjançant l'art, teniu una cita a l'exposició Ella té molts noms, però abans de venir consulteu tota la informació sobre l'exposició al web de Projectesd.

Data de publicació: Dijous, 18 març 2021
  • Comparteix