Tornar

Fotografia present a l'exposició presa per Martí Llorens l'any 1988 de les platges durant la construcció de la Vila Olímpica

Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani estrena nou espai amb David Bestué

L'artista presenta l'exposició Ciutat de sorra, una mirada singular a Barcelona.

Al punt del migdia de dissabte 10 de juny obrirà les portes el nou espai de Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani, situat al mateix recinte de Fabra i Coats, però ara a la zona oest de la Nau L. I ho farà amb l'exposició titulada Ciutat de sorra, de l'artista barceloní David Bestué i a cura de Marta Sesé. Serà la primera gran exposició individual de Bestué a la seva ciutat natal.

La mostra, que omplirà les tres plantes del Centre d'Art Contemporani, parteix d'una pregunta: Què configura la història d'una ciutat? El relat transita entre la memòria personal de l'artista, el somni i la recerca exhaustiva als marges de la museografia. Contraposa, d'aquesta manera, la idea projectada i somiada de Barcelona (projectes urbanístics ambiciosos en forma de maqueta o la concepció de la ciutat des d’una perspectiva de progrés i avenços tècnics) amb una realitat a contrapel i popular (en forma d’imatges distribuïdes a la premsa, revoltes o crits a la contra plasmats en diaris que queden en el subconscient col·lectiu de totes aquelles persones que habitem la ciutat). Ho fa usant tant elements simbòlics com materials, molts dels quals fruit d'una exhaustiva recerca a l'hemeroteca del diari La Vanguardia.

Pel que fa al nou espai de Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani, ha estat reformat pels arquitectes Manuel Ruisanchez i Francesc Bacardit. Té una sala d’actes que permetrà allotjar els programes públics i de mediació, i també zones de feina, així com un espai familiar, i incorpora el servei de cangur municipal.

Per a més informació, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Divendres, 09 Juny 2023
  • Comparteix