Tornar

Una de les peces de Francesca Piñol exposades

Francesca Piñol teixeix paisatges a Casa Elizalde

Les obres exposades s'inspiren en la natura i combinen el procés d'elaboració amb un teler digital i el teixir manual.

Del 13 de gener al 18 de febrer l'espai Carme Biada de Casa Elizalde s'omplirà de Paisatges teixits de Francesca Piñol Torrent. L'artista, nascuda a Puigverd, Lleida, i resident a Barcelona, és professora d'Art Tèxtil a l'Escola Massana d'ençà de 1999, i és especialista en teixits digitals i en tints naturals. La mostra que presenta, explica, és "el resultat de potenciar la creativitat a partir del descobriment i coneixement d'un entorn i de les experiències que s'hi han viscut". Piñol situa en primer terme la memòria i els oficis tradicionals "per adquirir consciència cultural" i vincula el seu procés creatiu amb el territori des de la sostenibilitat.

Les peces presentades estan elaborades amb un teler digital, eina que, segons l'artista, "permet moltes possibilitats de recerca en les estructures i textures". Però les complementa amb el teixir manual, i estableix així un diàleg amb la matèria i la feina amb les mans. Sobre el projecte Paisatges teixits, l'autora afegeix: "Les peces sorgeixen inspirades en la natura, un impuls per captar la seva força, des de la vida de les formes que connecten des de l'interior".

L'exposició tindrà un parell d'activitats paral·leles, dos tallers a càrrec de la mateixa Francesca Piñol que es faran els dimarts 25 de gener i 1 de febrer a la tarda. En el primer es crearan fils a partir dels embalatges utilitzats durant les festes nadalenques, ja siguin papers o plàstics de regals o de coses de menjar, i en el segon qui hi participi investigarà entorn les noves tècniques per treballar amb el teler. Cal inscripció prèvia per assistir-hi.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 06 Gener 2022
  • Comparteix