Tornar

 Imatge de l'exposició celebrada l'any passat en el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa i que ara arriba a Barcelona

Ànsies de llibertat

Una exposició repassa els anys decisius d'Evru a Eivissa, una etapa molt fructífera per a aquest artista.

L'any passat, la Fundació Suñol va celebrar els 20 anys de trajectòria. Manté intacte el seu compromís amb la difusió de la Col·lecció Suñol Soler i, al mateix temps, la determinació d'impulsar un projecte per afavorir la difusió i producció artística contemporània.

Ara, en aquest espai d'art, una entitat privada sense ànim de lucre, s'hi organitza una exposició monogràfica dedicada a Zush/Evru. Aquest conegut i veterà artista fa anys que col·labora amb la Fundació, que atresora més de 300 obres creades per ell. La mostra se celebra en l'antigament denominada Galeria 2, seu de la Fundació Suñol a Les Corts. El 1984, Zush va iniciar una residència artística de dos anys de durada en aquest espai.

Organitzada en col·laboració amb el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, on es va poder veure l'any passat, es recullen els seus millors treballs fets a l'illa, en el llarg període en el qual l'artista va estar-hi vivint, entre 1968 i 1983. Una etapa en la qual predominaven les ànsies de llibertat i la introspecció.

Comissionada per Enrique Juncosa, Elena Ruiz (Museu d’Art Contemporani d’Eivissa) i Xavier de Lucca, les obres exposades mostren aquesta etapa, basada en l'experimentació, en la qual Zush crea peces molt diverses, en formats i tècniques poc habituals, com la pintura fluorescent il·luminada per la llum negra.

Josep Suñol Soler sempre va sentir una gran admiració per aquest artista, històricament molt vinculat a la Fundació. Autodidacta, Albert Porta és un creador català que va adoptar el sobrenom de Zush de 1968 fins al 2001, moment en el qual va passar a ser conegut com Evru. La seva primera obra es va mostrar públicament el 1964 i, des de llavors, no ha parat de crear.

D'accés gratuït, l'exposició podrà visitar-se fins al pròxim 20 de maig.

Data de publicació: Dimarts, 24 Gener 2023
  • Comparteix