Tornar

Imatge promocional de l'exposició París-Barcelona. La visió femenina de la Belle Époque

La connexió modernista París-Barcelona, amb ulls de dona

El Museu del Modernisme i la galeria d’art Gothsland presenten una exposició sobre ‘La visió femenina de la Belle Époque’.

Coincidint amb el 50è aniversari de la galeria Gothsland, l’empresa cultural de Fernando Pinós i María Guirao commemora l’efemèride amb una gran exposició titulada París-Barcelona. La visió femenina de la Belle Époque que reuneix més de 300 obres. La majoria són peces pictòriques, però el visitant també hi trobarà escultures, mobiliari i arts decoratives. L’exposició s’enriqueix amb obres procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu Cau Ferrat de Sitges, la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i de col·leccions particulars.

La mostra ofereix una nova visió de la relació entre les dues capitals a través d’una mirada en clau femenina i feminista. El recorregut parteix de models com Madeleine de Boisguillaume, Stéphanie Nantas, Clo-clo o Júlia Peraire i es completa amb artistes com Suzanne Valadon, Georgette Agutte, Lucie Cousturier i Olga Sacharoff. A més, l’exposició mira d’establir un diàleg entre les models –les muses del moment– i els artistes que les van immortalitzar com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Toulouse-Lautrec o Alphonse Mucha.

Com a fet excepcional, l’exposició té dues seus: el Museu del Modernisme de Barcelona –que reobre les portes– i la pròpia galeria.

La mostra es podrà visitar fins al de 5 febrer i podeu adquirir l’entrada en línia clicant aquí.

Data de publicació: Dijous, 23 Desembre 2021
  • Comparteix