Tornar

Obra de Jean Denant, Mare nostrum, 2022.

Cuestionant l'ésser humà a través de l'arquitectura

La galería RocioSantaCruz presenta États limites, l'últim projecte de l'artista multidisciplinar Jean Denant.

Barcelona Gallery Weekend és una iniciativa que busca fer visible la tasca de les galeries com a espais generadors de cultura oberts a la ciutadania, i ara celebra la seva 8a edició del 15 al 18 de setembre, molt ben posicionada en el calendari internacional d'esdeveniments del món de l'art.

Organitzat per l'associació Art Barcelona, Barcelona Gallery Weekend compta amb la participació de 32 galeries, entre les quals destaquem la RocioSantaCruz, que ens presenta l'exposició États limites, l'últim projecte de Jean Denant (Seta,1979). Una proposta que es podrà visitar fins a l'11 de novembre.

Nascut el 1979, Denant viu i treballa a Seta. Llicenciat en Arts Aplicades i a l'Escola de Belles Arts de Tolosa de Llenguadoc, ha estat representat durant diversos anys per la galeria Anne de Villepoix de París i la RocioSantaCruz, en la qual ara exhibeix.

A la frontera de la pintura, l' arquitectura, el disseny o l' escultura, desenvolupa una pràctica plural plantejant la qüestió dels materials, els gestos laboriosos i les identitats.

États límits reuneix una selecció de les seves obres, que van des de la instal·lació, la fotografia, l'escultura o la pintura. El seu títol fa referència a l' organització de territoris, imaginaris o reals, que es nodreixen entre si i posa en valor la fragilitat de qualsevol tipus de fronteres, ja siguin geogràfiques, polítiques o psicològiques. Una frontera entesa com a canvi de direcció dels fluxos, punts d' inflexió que actuen com a símbols del mateix moviment. Construccions socials – tanques, passaports o mapes- que no impedeixen que les coses es moguin, sinó que són símbols del mateix moviment.

L'obra de Denant ha estat àmpliament distribuïda a França i a l'estranger, amb exposicions personals i col·lectives a París, Berlín, Brussel·les, Barcelona, Ginebra i en l'escena artística de la jove creació internacional, amb projectes en altres països com Rússia, la Xina, Veneçuela o els Estats Units.

La visita a l'exposició és gratuïta. Descarregueu-vos el dossier de presentació des d' aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 15 Setembre 2022
  • Comparteix