Tornar

Cartell de l'exposició amb obra de Guillem Viladot

La Fundació Vila Casas celebra la radicalitat artística de Viladot

Presenta l'exposició L'experimentació incessant per commemorar el centenari del naixement del poeta visual i escriptor d'Agramunt.

"Reivindicar la figura de Viladot és remarcar que, des de la perifèria geogràfica, des d’un poble agrícola de l’Urgell, es podia estar al corrent de les experimentacions artístiques més radicals", es pot llegir al full de sala de la mostra Guillem Viladot, l'experimentació incessant, que acull l'Espais Volart de la Fundació Vila Casas del 19 de maig al 2 d'octubre. Una exposició que coincideix amb l'any del centenari del poeta visual i escriptor d'Agramunt, i amb la qual la Fundació vol posar l'èmfasi en la singularitat de la trajectòria de Viladot, que va combinar l'ofici d'apotecari amb l'activitat artística, va fer un museu amb totes les obres que anava creant fruit dels objectes trobats i de l'assemblatge, i va ser partícip de les experimentacions artístiques més radicals de la seva època. "Viladot ens permet de fugir de les concepcions romàntiques o fins i tot condescendents sobre el món rural", s'indica també al full de sala.

Nascut el 1922 i mort el 1999, Viladot defugia d'encasellaments, tendències i modes, i sempre obrava empès per la curiositat i amb desbordant creativitat. Va tocar múltiples llenguatges artístics; el poètic, el literari, l'experimental, el periodístic o el plàstic en són alguns, i va ser pioner en el món de la poesia concreta i impulsor d'edicions de poesia experimental. També va impulsar el primer museu del món dedicat a la poesia visual. És autor de més de quaranta volums i va signar més d'un miler d'articles.

Podeu conèixer més a fons la seva vida i trajectòria visitant l'exposició de la Fundació Vila Casas. Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 13 maig 2022
  • Comparteix