Tornar

Una de les il·lustracions sobre Miguel Núñez que formen part de l'exposició

Un abril per a Miguel Núñez

El Museu d'Història de Barcelona dedica una exposició i un itinerari al lluitador antifranquista.

Entre la revolució i el desig. Miguel Núñez a Barcelona és el titol de la mostra que el proper 3 d'abril s'inaugurarà a la seu de la Casa Padellàs del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). Una exposició que romandrà oberta fins al 28 del mateix mes i que recorda la figura de Miguel Núñez (1920-2008), lluitador antifranquista, a partir de diversos moments de la seva vida recollits al llibre gràfic Miguel Núñez. Mil vidas más, d'Alfonso López i Pepe Gálvez.

Els autors del llibre seran presents a la inauguració, i també l'historiador i estudiós del còmic David Fernández. La mostra es presentarà en diversos plafons que relataran la vida clandestina de Núñez, l'angoixa de la persecució, el dolor i la barbàrie de la tortura. Al costat, es mostrarà el testimoni de com, enfrontant-se a la por, es reconstruïa una vegada i una altra la solidaritat entre companys de lluita. També es recrearà el seu adeu a la ciutat i a la vida, amb el seu últim combat per una mort digna.

La mostra del MUHBA Casa Padellàs comptarà amb una activitat complementària, un itinerari d'unes dues hores de durada que recorrerà diferents punts de la ciutat que permeten explicar la vida de Miguel Núñez. El primer lloc de visita serà l'estació de França i es passarà per espais com l'antiga seu del PSUC, la plaça de Lluís Millet i la presó Model. A cada punt, diversos relators parlaran d'aspectes de la lluita de Núñez. La ruta es durà a terme el dissabte 6 d'abril a partir de les 11 h i és imprescindible inscriure-s'hi amb antelació.

Trobeu més informació aquí.

Data de publicació: Dimecres, 27 març 2019
  • Comparteix