Tornar

Unes mans d'una persona que no podem veure sostenen una pàgina d'un diari dels anys 60

L'exposició 'Joc d'infants' de La Capella s'estén per tres espais de Ciutat Vella

Tot i ser una exposició amb un epicentre físic, l'espai d'art contemporani La Capella, l'exposició de Lola Lasurt Joc d'infants s'estén aquests dies per tres espais del districte de Ciutat Vella gràcies a la complicitat del també artista Jordi Ferreiro.

Tots dos artistes formen part de modalitats diferents de Barcelona Producció, un programa dedicat a l'art contemporani que busca incentivar la producció artística, seleccionant i dotant econòmicament projectes de creació d'obres, com és el cas de Joc d'infants, de Lola Lasurt o bé projectes de comissariat com ara εξέδρα (exedra), que defensa Jordi Ferreiro

Fa uns dies, Lola Lasurt inaugurava Joc d'infants, una mostra que fa servir vídeos, fotografies, pintures i ceràmiques per rememorar Miró. Barcelona 1968-69, una mostra dedicada a Joan Miró que va ser la que va marcar la dedicació d'aquest espai del carrer de l'Hospital a l'art contemporani. Les obres de l'exposició analitzen l'ambient dels anys 60, la negativa de l'artista a participar en la inauguració de la mostra durant els anys del franquisme i la seva posterior participació en activitats muntades arran d'aquella exposició i relacionades amb la infantesa. 

Més enllà del recinte de La Capella, però, l'exposició tindrà una segona vida als carrers i places de Ciutat Vella gràcies a la iniciativa de comissariat εξέδρα (exedra), amb la qual Jordi Ferreiro ens proposa deslocalitzar l'exposició i portar-la a tres espais del districte entre el 21 de juliol i el 27 de setembre.

Així, qui passi per l'estanc que hi ha al número 15 del carrer del Carme podrà veure la pintura animada Floquet de Neu, personatge de Marcel Proust?, basada en una notícia del Tele/eXpres del 22 de gener del 1969 que constitueix una nova exploració de Lola Lasurt de l'imaginari dels anys 60.

Lasurt ha fet servir molt de material d'època per a la seva exposició (a la foto). I una part, com ara tot de cartells d'arxiu i reproduccions de diaris amb notícies relatives a l'estat d'excepció declarat l'any 1969, es podran veure des de finals de juliol a finals de setembre en diferents punts del barri del Raval, com els aparadors de l’Escola Massana o la Biblioteca Popular Sant Pau - Santa Creu.

Finalment, un balcó del districte mostrarà durant els dies que duri la deslocalització, una de les obres de l'exposició de Lola Lasurt en forma de banderola.

Si voleu veure com una exposició es deslocalitza i es reparteix per tot un barri, passegeu-vos aquests dies per Ciutat Vella però, abans, consulteu el web de La Capella.

Data de publicació: Dimecres, 29 juliol 2020
  • Comparteix