Tornar

Exposició fotogràfica a la Biblioteca Pública Arús

Una excel·lent mostra del treball artístic de Louis Porter

Search Engine es basa en una sèrie de fitxes instal·lades a la Biblioteca Pública Arús.

La Galeria Chiquita Room va publicar a través del seu editorial Chiquita Edicions, Search Engine, amb motiu de la residència de l'artista londinenc Louis Porter a la mateixa el mes d'abril passat. 

Porter, artista i fotògraf membre del col·lectiu Artists’ Books Cooperative, ha instal·lat una sèrie de fitxes a la Biblioteca Pública Arús. Són una selecció de fotografies de la London Library, una de les majors biblioteques del món, amb una increïble col·lecció de més d'un milió de llibres i una història igualment extraordinària. En concret, les fotografies són de la popular secció Science & Miscellaneous.

Aquesta àmplia i heterogènia col·lecció inclou tots els fons d'aquesta Biblioteca sobre temes aliens a les humanitats. Això inclou treballs sobre branques de les ciències socials com la política, l'economia, l'educació i la sociologia. Si bé ja no recopilen actualment treballs tècnics o científics, hi ha molt d'interès per la història de la medicina i la ciència, amb seccions sobre temes com la teoria de l'evolució, medicina, psicologia, matemàtiques, biologia, botànica, enginyeria, meteorologia i molt més. 

Les arts escèniques també formen part d'aquesta col·lecció, com la música, l'òpera, la dansa, el cinema i la fotografia. Finalment, hi ha una miscel·lània de llibres sobre temes com l'aviació, la vestimenta, el folklore, l'amor, l'esport i els molins de vent, per esmentar només alguns.

Algunes de les imatges exposades també es troben en els llibres de la pròpia Biblioteca Arús, i estan ordenades tal com l'autor les va trobar, de manera alfabètica i lògicament en anglès. Per tant, la col·lecció d'imatges és bastant anàrquica i és molt interessant comprovar com conviuen per exemple instantànies relacionades amb el somni (sleep) al costat d'unes altres que ens parlen del contraban (smuggling) o les que relacionen conceptes tan diferents com el plaer (pleasure), la caça furtiva (poaching) o els verins (poisons).

L'exposició és una excel·lent mostra del treball artístic de Porter. Educador en processos fotogràfics històrics, la seva pràctica artística consisteix a treballar amb llibres i arxius.

Data de publicació: Divendres, 15 juliol 2022
  • Comparteix