Tornar

Obra del pintor Luis Feito

Homenatge al mestre del color

Exposició dedicada a Luis Feito a la Galeria d'Art Jordi Pascual.

La Galeria d'Art Jordi Pascual presenta una exposició monogràfica que rendeix un emotiu homenatge al reconegut pintor Luis Feito (1929-2021), una figura fonamental en la història de l'art espanyol. Com un dels membres fundadors de l'influent grup artístic El Paso, Feito va deixar un llegat artístic inigualable que va explorar les fronteres de la pintura contemporània.

Sota el títol Luis Feito. La sensualitat del color, aquesta mostra s'endinsa en la fascinant trajectòria de l'artista, que ens va deixar el 2021 per culpa de la COVID, des de les seves primeres incursions en la pintura figurativa fins a la seva immersió total en l'abstracció. A través de vint obres curosament seleccionades, es desplega un univers d'expressió artística on l'experimentació, la recerca i la passió s'entrellacen de manera sorprenent.

L'exposició és un viatge en el temps, que explora l'evolució estilística de Feito al llarg de les dècades. Des de les seves primeres pinzellades figuratives, que reflectien una mirada atenta a la realitat, fins a les seves obres abstractes, on la línia i el dibuix cedeixen el seu lloc al poderós llenguatge del color. La sensualitat del color es converteix en el fil conductor que uneix totes les etapes de la seva carrera artística.

Cada una de les obres exposades és una invitació a submergir-se en un món de contrastos cromàtics, on els tons vibrants i les textures captivadores donen vida a composicions plenes d'energia i profunditat. Feito dominava la tècnica del pinzell amb mestria i plasmava gestos audaços i dinàmics que revelen el seu profund coneixement i connexió amb el mitjà pictòric.

A més de la seva innovadora exploració del color, el pintor va ser reconegut per la seva habilitat per crear dualitats i tensions dramàtiques a les seves obres. L'equilibri entre el caos i l'harmonia, la llum i la foscor, es converteix en un tema recurrent que evoca una àmplia gamma d'emocions en l'espectador.

La Galeria d'Art Jordi Pascual, una institució dedicada a promoure l'art nacional i internacional, acull aquesta exposició. Amb el seu compromís de difondre la riquesa del llegat artístic de Feito, la galeria convida els amants de l'art i a tots aquells interessats a descobrir l'obra d'aquest gran mestre a submergir-se en aquesta experiència única.

Data de publicació: Dijous, 01 Juny 2023
  • Comparteix