Tornar

Algunes àmfores de l'exposició Pompeia. L'últim gladiador

Les Drassanes Reials reben l'últim gladiador de Pompeia

L'exposició del MMB reuneix 150 peces procedents del Museu Arqueològic Nacional de Nàpols i ofereix una experiència immersiva.

Pompeia. L'últim gladiador és el nom de l'exposició temporal que el primer dia de juny obrirà portes al Museu Marítim de Barcelona (MMB). És una mostra que se sustenta sobre dos grans atractius: per un costat, a les Drassanes Reials de Barcelona —seu del MMB— hi reposaran durant uns mesos 150 peces de la col·lecció permanent del Museu Arqueològic Nacional de Nàpols, objectes tots originals trobats a Pompeia; per l'altra, i d'aquí el títol de l'exposició, qui la visiti podrà viure una experiència immersiva a través de la realitat virtual en què es posarà en la pell d'un gladiador que lluitarà en un circ romà i passejarà pels carrers de la ciutat abans que quedi oblidada durant segles sota les cendres procedents de l'erupció del Vesubi. El gladiador és Marcus Atilius, un personatge real i del qual es tenen força dades: era un lluitador lliure, no esclau, que lluitava per prestigi.

Barcelona serà la primera ciutat on es podrà veure aquesta exposició, comissariada per Beniamino Levi, amb direcció artística de Roberto Panté i direcció científica de Raffaele Lovine. Art, història, arqueologia i les darreres tecnologies s'entrellacen i permeten fer aquest viatge en el temps, fins a l'any 79 de la nostra era. L'exposició presenta quatre grans àmbits, Gladiadors, Temps lliure, Teatre i Termes, i també hi trobareu un laboratori multimèdia per als més petits de la casa i una sala de cinema.

Pompeia. L'últim gladiador es podrà visitar fins al 15 d'octubre. Més informació i compra d'entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 29 maig 2023
  • Comparteix