Tornar

Una de les obres d'Hélène Delprat presents a l'exposició

Hélène Delprat, art inclassificable a les sales del Picasso

L'artista francesa porta a Barcelona els seus mons imaginaris i plens de significats amb l'exposició El souvenir de les batalles perdudes.

Artista multidisciplinària i inclassificable, i flamant guanyadora del premi de la Fundació Simone i Cino Del Luca a proposta de l’Acadèmia de Belles Arts francesa per la seva trajectòria artística, Hélène Delprat (Amiens, França, 1957) serà present a Barcelona a través de les seves obres del 9 de juny al 24 de setembre. El Museu Picasso acollirà El souvenir de les batalles perdudes, una exposició que és un excel·lent exemple de la manera de crear d'aquesta artista: elabora tot un imaginari personal i alhora combatiu, i ho fa tant a través de la pintura com de l'escultura, la instal·lació o la fotografia, sempre tenint molt presents les qüestions d'identitat i memòria.

Delprat parteix de la quotidianitat i examina parts de la vida i de la mort, sobretot de la segona. El resultat és la construcció de mons imaginaris rics i plens de significats, que traspuen la seva individualitat i prenen sentit en la col·lectivitat de l’esfera pública. Entre les peces presents a l'exposició hi ha Je n'aime pas beaucoup Guernica (2016-2019), tota una declaració d'intencions: es tracta d'un collage atrevit i explícit en què l'autora oneja una bandera que és també una llança de combat enfront de Picasso, que hi surt en barnús. La fotografia de l'artista malagueny data de l'any 1965 i la hi va fer Lucien Clergue. Sobre la trajectòria artística de Delprat, des del Museu Picasso s'afegeix: "A través dels seus diaris, dibuixos de ràdio i falses entrevistes, troba moments d’humor enmig de la tristesa i descobreix traces d’humanitat en el nostre món, cada cop més digital". A més, el museu també anuncia que s'està preparant amb l'artista una col·laboració que tractarà sobre Picasso i la Guerra Civil.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 08 Juny 2023
  • Comparteix