Tornar

Fragment de 'Nen d'Eivissa', fotografia del 1954 d'Oriol Maspons

El MNAC dedica una gran retrospectiva a Oriol Maspons

Recull instantànies del fotògraf barceloní fetes entre 1949 i 1995.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) presenta la mostra que inaugurarà el 5 de juliol com la "primera gran exposició retrospectiva sobre l'obra del fotògraf barceloní Oriol Maspons". Comissariada per Cristina Zelich i visitable fins al gener de l'any vinent, "Oriol Maspons, la fotografia útil / 1949-1995" (així es titula) permetrà al visitant fer un viatge per més de quatre dècades d'imatges. Hi trobarà retrats, reportatges fotogràfics, elements publicitaris i del món de la moda, i l'espai museístic ha volgut contextualitzar tot aquest material i mostrar el seu destí final, ja fos un llibre, una revista, o la caràtula d'un LP.

Nascut el 1928 i mort aquest agost farà sis anys, Maspons va ser un dels grans retratistes de la Gauche Divine i també d'indrets de Barcelona ja desapareguts com ara el barri de barraques de Somorrostro. Se'l considera un renovador del llenguatge fotogràfic del nostre país, sobretot durant els anys cinquanta i seixanta. A mitjans dels anys cinquanta va viure uns anys a París i, en tornar, va professionalitzar la seva gran afició i va treballar tant la moda i la publicitat com el retrat i el reportatge. Va col·laborar en multitud de revistes i també va publicar molts llibres; van esdevenir populars els editats per Lumen a la col·lecció "Palabra e Imagen", com ara La caza de la perdiz roja, amb textos de Miguel Delibes, o Poeta en Nueva York, que acompanyen els versos de Federico García Lorca amb imatges.

En definitiva, una exposició que no es pot perdre cap amant del món de la fotografia. Per a més informació, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 03 juliol 2019
  • Comparteix