Tornar

Mostra d´algunes obres d´aquesta exposició

Unes obres que ens transmeten alegria

Exposició de dibuixos i gravats de Perico Pastor a la Galeria Eude.

Pintor, dissenyador i il·lustrador, part de l'obra de Perico Pastor s'exposa a la Galeria Eude, que celebra els seus 47 anys. Aquest espai artístic és tota una institució a Barcelona. Fundada al 1975 per Fina Furriol, mostra bàsicament obres en paper, gràfica o fotogràfica. Des del 2008, està dirigida per Maria Rosa Furriol. Fina Furriol va ser la persona que va descobrir Pastor, i li va donar una oportunitat, portant-lo a la Feria Artexpo, celebrada el 1976 a la nostra ciutat.

Emigrat a Nova York, va obtenir molt èxit als Estats Units, publicant les seves il·lustracions per a revistes com Harper, Village Voice, Vogue i especialment el New York Times. El 1980 va exposar per primera vegada a Cornelia Street Cafe de Nova York, i el 1983 ho va fer per primera vegada en una galeria, Estampa de Madrid. També hem pogut gaudir de la seves creacions a París, Tòquio, Miami i, per descomptat, també a  Barcelona, ciutat en la qual resideix des del 1989.

Pastor mai havia exposat individualment en aquesta galeria, però no és un desconegut, i porta un temps mantenint una relació fructífera amb ells. L'exposició mostra una selecció antològica d'obra gràfica, dibuixos en blanc i negre i quadres de blau com a tema.

La rapidesa del seu traç és una de les característiques de la seva obra. Pastor ens deixa en els seus treballs degoters i esquitxades que adquireixen vida pròpia i es converteixen en senya d'identitat de l´artista. Els seus treballs han anat evolucionant, tot i que manté una sèrie de trets característics molt comuns. És molt identificable, amb uns trets propis, però sempre transmetent alegria.

La visita a l'exposició és gratuïta dins de l'horari de la galeria. També podeu consultar el catàleg d'aquesta des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 01 Setembre 2022
  • Comparteix