Tornar

Una petita part del mobiliari del Palau Güell

Una mirada al mobiliari del Palau Güell

Els mobles són els originals que es trobaven a l'immoble quan hi vivia la família propietària, i també n'hi ha alguns altres d'estil modernista.

No és el més habitual que un edifici visitable amb una llarga història al darrera conservi el seu mobiliari original. Al Palau Güell, edifici projectat per Antoni Gaudí el 1886 per encàrrec del seu gran mecenes, Eusebi Güell, hi podreu veure molts dels mobles amb els que va conviure la família de l'empresari. Es troben, això sí agrupats en una exposició permanent distribuïda en quatre sales de la planta de dormitoris del Palau. La mostra té per nom Palau Güell: mirades al mobiliari, i també inclou una selecció d'obres dels principals ebenistes i decoradors catalans del pas del segle XIX al XX, com ara Francesc Vidal i Jevellí, Gaspar Homar, Alexandre de Riquer i Joan Busquets.

Així doncs, l'exposició es distribueix en dos àmbits. A La decoració dels Güell s'explica com eren els mobles d'aquest habitatge entre els anys 1890 i 1927. Hi ha imatges de l'època i mobiliari que la Diputació de Barcelona, actual propietària de l'edifici, va poder recuperar a través d'adquisicions, donacions i cessions d'entitats i particulars. Una part del mobiliari la va dissenyar el mateix Gaudí. A l'àmbit Els decoradors del Modernisme hi ha mobles adquirits a partir de 1945 per la Diputació però que no havien format part de les peces dels Güell. Entre les moltes obres que qui visiti el Palau hi pot observar hi ha el bronze de l’escultor Josep Llimona titulat Modèstia, de 1892, la taula del despatx d'Eusebi Güell, un canapè de caoba i guadamassil, de disseny molt original i qualitat tècnica excel·lent, que havia estat al saló central i que podria haver estat dissenyat Gaudí o el seu deixeble i col·laborador Francesc Berenguer, o un secreter de Gaspar Homar dels voltants de 1905 d'estil refinat i simple i molt influït pel japonesisme.

La mostra és accessible en llengua de signes, ja que cada plafó té un codi QR que dona accés a un vídeo amb la descripció en aquesta llengua. 

Per a més informació, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Divendres, 24 Febrer 2023
  • Comparteix