Tornar

Exterior del Museu d'Arqueologia de Catalunya

Les pràctiques funeràries prehistòriques centren la nova mostra del Museu d'Arqueologia

Recull més de 300 objectes procedents de 19 centres museístics.

La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica. Aquest és el títol de l'exposició que a partir del 20 de juliol ocuparà la seu barcelonina del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), al passeig de Santa Madrona, 39-41. Una mostra que resumeix ni més ni menys que 20.000 anys de pràctiques funeràries, totes elles corresponents al període que coneixem com a prehistòria. Per fer-ho, el MAC ha reunit més de 300 peces procedents de 19 museus catalans, una tasca que ha estat possible gràcies a l'Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.

La mostra, que es podrà visitar a la capital catalana fins a l'11 de setembre i posteriorment farà itinerància per diversos museus del país, es justifica, segons els seus organitzadors, pel fet que "les pràctiques funeràries són un mirall del món dels vius i per tant reflecteixen temes tan diversos com el canvi cultural, la relació dels nostres avantpassats amb el seu entorn, els contactes i intercanvis, les creences i el món simbòlic dels nostres avantpassats...". Així doncs, l'objecte de l'exposició és conèixer la vida a través de la mort i dels seus rituals, i en aquest cas la vida dels nostres avantpassats més llunyans. I conèixer el passat, ni que sigui tan remot, també serveix per conèixer millor el present.

Un dels punts forts de l'exposició són les quatre recreacions de diferents tipus d'enterrament característics de la prehistòria, tres d'elles de l'il·lustrador Pep Boatella. El visitant també hi trobarà vídeos de pràctiques funeràries contemporànies de diversos indrets del món, a través dels quals es vol fer una reflexió sobre la mort i les pràctiques funeràries com a fet universal.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 19 juliol 2017
  • Comparteix