Tornar

Raimon Panikkar en una fotografia de l'any 1980

Una exposició recorda la figura i el pensament de Raimon Panikkar

Es pot visitar a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura a partir del 5 de juny i fins a finals d'any.

Fa cent anys naixia a Barcelona Raimon Panikkar, en el si d'una família indocatalana. Tot el seu pensament i acció van anar encaminats a defensar la diversitat cultural i lingüística com una riquesa a fomentar, i a demanar una transformació radical de la nostra manera d'entendre el món. Filòsof i teòleg, va desplegar una intensa activitat com a professor i conferenciant als cinc continents, i va estar en contacte amb molts dels grans noms del segle XX dels camps de la filosofia, la ciència, la religió i les humanitats. El 5 de juny a les 18 h l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura inaugurarà una exposició que el recorda. Porta per títol Raimon Panikkar: viure l'aventura intercultural, i és una iniciativa del mateix Espai Avinyó - Llengua i Cultura que forma part del Programa BCN Interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona. Hi haurà temps de visitar-la fins al 21 de desembre.

Jordi Pigem és el comissari de la mostra, i Inês Castel-Branco n'ha fet el disseny. S'hi podran veure 9 lones de grans dimensions i diferents formats que recullen l'essencial de la vida i el pensament de Panikkar, amb especial èmfasi en temes com la llengua i la interculturalitat. Pigem i Castel-Branco hi seran presents la tarda de la inauguració, així com l'escriptora i investigadora Sònia Fernández Vidal, que establirà un diàleg-debat amb el comissari sobre la relació entre la ciència i l'espiritualitat. Si voleu assistir a aquest acte, cal que us hi inscriviu prèviament.

Catedràtic a Califòrnia i pelegrí a l'Índia, Panikkar va morir l'any 2010 deixant enrere una intensa vida i un polièdric i treballat pensament, com es podrà comprovar a l'exposició. Els dimecres a la tarda i els divendres al matí del mes de juny es projectarà a les sales annexes a la mostra l'audiovisual El testimoni de Raimon Panikkar; no obstant això, els altres dies el vídeo també es podrà seguir a través d'una pantalla i uns auriculars que hi haurà a l'exposició.

Per a més informació, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Divendres, 01 Juny 2018
  • Comparteix