Tornar

'Muse Tragique', una de les escultures de Juanpere que s'exposen

L'escultor Salvador Juanpere homenatja els seus referents

Ho fa a través de les obres que exposa aquests dies a la galeria El Quadern Robat.

D'après, selon, suivant... és el títol de l'exposició que des del passat 7 de març, i fins al 2 de juny, acull la galeria d'art El Quadern Robat, situada al número 267 del carrer de Còrsega. Està íntegrament composta per peces de l'escultor Salvador Juanpere, obres a través de les quals estableix una mirada còmplice a artistes i treballs que han influenciat en la seva producció, ja sigui a nivell simplement formal o bé com a estímul intel·lectual. Els referents de Juanpere poden anar des de Cézanne fins a Brancusi, passant per Henry James o pel cineasta Tarkovski.

En aquesta línia, un grup de peces centrals de la mostra són les que formen part dels dibuixos anomenats Arrels d'avellaner i escultors, en què el traçat evolutiu d'unes arrels sobre paper Japó translúcid ressegueix els noms d'aquells creadors de qui Juanpere se sent deutor. D'altres obres són versions escultòriques que segueixen l'estela dels seus referents, i que suporten la paraula escrita com un material inserit a l'ànima de l'escultura.

Nascut a Vilaplana l'any 1953, Salvador Juanpere va iniciar la seva trajectòria artística als anys vuitanta i sempre des d'una clara proximitat a les tradicions minimalista i povera. Ha executat des de peces de petita escala fins a grans obres públiques (d'aquestes segones, en té de permanents a Catalunya, a Finlàndia i a Corea del Sud), i ha protagonitzat exposicions individuals en nombroses galeries.

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 15 març 2018
  • Comparteix