
Creadores joves tocades pels versos de Felícia Fuster
Una mostra presenta les creacions de Belén DAG, Teresa Flavià Grases, Maria García Sala, Àngela Guzmán Martínez, Anna Pontes Rodés i Mireia Mulet inspirades en l’obra literària de la poeta, pintora i traductora Felícia Fuster.
Un dibuix per a ningú i sis diàlegs inútils és el títol de l’exposició col·lectiva que la Fundació Felícia Fuster ens presenta fins al 20 de juliol. A partir del primer recull de poesia de Fuster, Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils, sis artistes joves aprofundeixen en allò que més les preocupa –i ocupa–. Amb aquesta correspondència, la Fundació aconsegueix crear vincles entre la creació de Fuster i la de les artistes actuals.
Belén DAG (Sevilla, 2000) presenta Al teu costat, un projecte artístic on mostra, a través del dibuix, escenaris quotidians que ens parlen del fet d'estimar i la complicitat, tant en l'amistat i la família com amb una mateixa. Teresa Flavià Grases (Valls, 2000), per la seva part, ens convida a gaudir de la seva investigació sobre les relacions interpersonals a Maneres d'afrontar una taula, on la taula és una “representació d'una vida íntima, històricament feminitzada i invisibilitzada”. Per la seva part, Maria García Sala (Barcelona, 1992) se centra en la relació entre els llibres, l’amistat i la llar, per homenatjar els amics, “els de carn i os, i els que he trobat dins els llibres”, ens diu, en una instal·lació que ha batejat com a Vull viure en una casa gegant amb tots els meus amics i els nostres fills i llits molt grans on dormir tots junts.
Ángela Guzmán Martínez (Barcelona, 1999) és una altra de les artistes que participen en aquesta exposició. Exposar-se: joventut en trànsit és el títol de la seva obra en forma de còmic expandit que aprofundeix en les problemàtiques i les etiquetes que rep el jovent avui dia. Anna Pontes Rodés (Barcelona, 2001), a través d'una petita sèrie de díptics que combinen fotografia amb dibuix vectorial, escenifica l'amor cap a l'entorn. El títol de la seva creació és Subjectes d’amor. Per últim, Mireia Mulet (Barcelona, 1999) presenta Sargir ferides: l’acte de guarir, un tapís de grans dimensions brodat a mà que l’autora explica que li ha servit per “traçar una via de cura personal, acceptació i reconciliació” amb ella mateixa.
A banda de visitar l’exposició, hi ha previstes visites programades a l’exposició amb una posterior acció performativa a càrrec de Ester Xargay i Joana Sardà (8 i 28 de juny, i 7 de juliol, a les 18 h). L’entrada és gratuïta i les visites comentades, també, tot i que cal fer inscripció prèvia a felicia@fundacioffuster.org.