Tornar

Diverses pantalles amb imatges de pel·lícules.

Somia la ciutat

Una exposició audiovisual per concebre el futur de les urbs des de l’optimisme i allunyar-se del catastrofisme.

El futur de les ciutats és canviant, dia a dia. La perspectiva de les ments arquitectes i urbanistes conceben les noves metròpolis més verdes, digitals i inclusives. Aquesta premissa és la que va generar la iniciativa de la nova exposició Somia la ciutat que acull el Palau Robert. Fins a l’11 de juny tindreu l’oportunitat de visitar-la i descobrir les sis sales que us faran imaginar un futur urbà connectat amb les revolucions socials actuals. 

L'exposició mostra projectes urbans o de zones públiques, innovacions tecnològiques i prototips de disseny industrial, tots ells vinculats a la revolució verda, la revolució digital o la revolució d'identitat. L’espai també compta amb algunes entrevistes o reflexions més teòriques de personalitats destacables del sector. Els projectes, mostrats com a imatges, vídeos o altres creacions audiovisuals, estan vinculats a idees molt simples i a preguntes aptes per a tota mena de públic.

Cadascun dels sis espais té una temàtica concreta. La primera sala tracta sobre les ciutats somiades del passat. A través d’un espai audiovisual immersiu, descobrireu una breu història de quins han estat els valors vigents en cada moment històric i com s’han ideat els sistemes urbans a mesura que ha passat el temps. El segon espai és un recull d’imatges en forma de collage on s’exposen diferents ciutats distòpiques extretes del món del cinema, les sèries o els videojocs.

A continuació, l’espai ofereix les sales de les tres revolucions, els pilars de l’exposició. Cadascuna d’elles estan enfocades a la lluita contra el canvi climàtic, a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, i a la importància d’un sistema social que integri la diversitat com a valor, respectivament. A la sala final hi ha En trànsit, jardí per a espècies migrants una construcció dissenyada i produïda per TAKK Architecture. Un projecte que neix de la consideració de les ciutats com a espais de convivència entre espècies i per tal de protegir espècies vegetals que formaran part del paisatge local de la Barcelona futura.

En definitiva, aquest recull d'imatges i d'idees pretén oferir un imaginari de possibles futurs que permetran a les persones visitants crear una sensació d’optimisme cap a les noves metròpolis. Tota la informació de l’exposició en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 20 Abril 2023
  • Comparteix