Tornar

Exposicions accessibles

Exposicions accessibles, una guia de recursos

S’ha presentat el manual Exposicions accessibles: criteris per eliminar les barreres de la comunicació i facilitar l’accés als continguts. Aquest manual també està disponible en anglès. 

El passat dia 2 de novembre es va presentar al Museu del Disseny una guia que vol contribuir a garantir l’accessibilitat universal a les exposicions.

A través de recursos de disseny gràfic, de pautes de lectura fàcil, d’eines tàctils i auditives, d’ajudes òptiques, de subtitulació o de llengua de signes, la guia explica diferents mètodes per aconseguir que la cultura estigui a l’abast de tothom.

El manual, dirigit als professionals de museus i centres expositius, ha estat creat per l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i posa al seu abast eines i recursos per millorar l’accessibilitat comunicativa als museus i afavorir així la qualitat dels serveis que ofereixen.

La mostra del Museu del Disseny D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura ja aplica alguna d’aquestes eines accessibles: s’hi poden tocar objectes, llegir en braille o fer el recorregut amb un àudio gravat pel comissari de l’exposició.

Podeu descarregar la guia en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 25 Juny 2018
  • Comparteix