Tornar

Una fotografia feta per Francesc Boix que es pot veure en una de les exposicions en línia del Museu d'Història de Catalunya

Història en línia

Visiteu virtualment exposicions dedicades a la Guerra de Successió, a la bruixeria o a les presons de Franco, entre molts altres temes.

De tot això que ens està passant aquests dies de ben segur que en parlaran els llibres d'història i en un futur, proper o llunyà, se'n faran exposicions. Però, de moment, podem aprofitar el confinament per mirar les mostres dedicades a alguns episodis de la història passada, evidentment de manera virtual. Per exemple, podem entrar al web del Museu d'Història de Catalunya i fer una ullada a l'extensa informació que ofereix. No només podrem conèixer els diversos àmbits de la seva exposició permanent, titulada La memòria d'un país, sinó també fer una visita en línia a moltes de les mostres temporals que ha acollit i que, encara que hi poguéssim anar físicament, ja no les podríem veure tampoc. Així doncs, tant si les vau anar a visitar en el seu moment i voleu refrescar la memòria, com si no us vau arribar al Museu mentre estaven exposades, us recomanem que navegueu per la pàgina, perquè hi ha temàtiques molt diverses i amb molt de contingut.

Entre les exposicions en línia hi ha l'anomenada Princeses de terres llunyanes, que ens fa viatjar fins a l'Edat Mitjana i se centra en la relació que van mantenir Catalunya i Hongria, especialment a partir dels enllaços reials. Molt més propera en el temps és Les presons de Franco, sobre els centres penitenciaris franquistes: la vida a la presó, el règim carcerari, les presons de dones, els carcellers... Aquesta exposició va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura l'any 2004. També hi trobareu mostres dedicades a la bruixeria, a la Guerra de Successió, a una colònia per a infants refugiats de la Guerra Civil a Sitges o als camps de concentració a través del valuós fons fotogràfic de Francesc Boix.

Accediu a aquests i altres continguts a partir d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 26 març 2020
  • Comparteix