Tornar

Una imatge amb un Llibre ple de notes adhesives en una de les obres que es poden veure a la Fundació Joan Miró

‘Faces’ explora les possibilitats artístiques de la traducció i l’error

Una artista basca que viu entre Londres i Berlín explora, del 20 de desembre al 22 de març a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró, les possibilitats artístiques de la traducció, considerada com un joc, i les interaccions amb l’error i el defecte.

Us parlem de Beatriz Olabarrieta, una artista nascuda a Bilbao que s’ha format en centres anglesos com l’Escola d’Art de Wimbledon i el Royal College of Art, entre altres. Les seves creacions s’han vist a espais tan coneguts de Londres com la Serpentine Gallery, la Lisson Gallery o el Cell Project Space.

Ara, passa per la Fundació Joan Miró per fer la seva aportació al cicle d’exposicions Gira tot gira de l’Espai 13, que proposa al públic entendre, relacionar-se i experimentar amb el seu entorn immediat a partir d’un seguit de processos i protocols. Es tracta de jugar amb els llenguatges i els significats, de manera que siguem capaços de posar en dubte el que llegim o escoltem i estimular així la nostra capacitat crítica.

És el que fa Beatriz Olabarrieta a Faces, una exposició on pren com a punt de partida els processos de traducció, entesos com un joc i una acció. A l’artista li interessen, entre altres aspectes, aquells errors i males interpretacions que propicien de vegades les traduccions.

Són moments en què el llenguatge queda obert a l’equívoc i en què l’error altera significats i transforma les qualitats expressives de la llengua, demostrant-nos així la vulnerabilitat dels nostres mecanismes de comunicació i creant significats alternatius.

Veniu a veure les obres que formen Faces i exploreu amb Beatriz Olabarrieta les possibilitats artístiques dels errors de traducció i de les distorsions del llenguatge. Abans de venir, però, consulteu el web de la Fundació Joan Miró.

Data de publicació: Divendres, 20 Desembre 2019
  • Comparteix