Tornar

‘Fake Fiction(s): pressentir la història’ és un cicle de xerrades sobre postveritat i mentida

Fake Fiction(s): l’artificialització de la realitat

Podeu recuperar aquest cicle de xerrades sobre postveritat i fake news que va tenir lloc al Born CCM.

El món en el qual vivim ha avançat tant que la realitat i la ficció es confonen. Estem exposats a una gran quantitat d’informació i una de les conseqüències d’això són les fake news, notícies falses que aprofiten la viralitat dels continguts per escampar dades errònies que acostumen a crear discòrdia entre la població. Com ens enfrontem a les mentides? I quina relació fan que tinguem amb la informació i com la rebem? Amb l’objectiu de posar ordre a aquesta qüestió, el Born Centre de Cultura i Memòria va organitzar el febrer passat un cicle de xerrades anomenat ‘Fake fiction(s): pressentir la història’, que ara podeu recuperar al seu web a través de podcasts.

La primera sessió, ‘Fake memory’, ve de la mà del fotògraf i docent Joan Fontcuberta per parlar sobre la ‘postmemòria’ i el record d’esdeveniments que poden haver passat només en les imatges. D'altra banda, Carme Colomina parla sobre les mentides i l'efecte que tenen sobre l’escena política i la presa de decisions individuals i col·lectives a la sessió ‘Fake news’. També trobareu la xerrada amb Andrés Hispano sobre ‘Fake politics’ i una altra amb Ingrid Guardiola sobre ‘Fake affections’.

El Born CCM us proposa recuperar aquest cicle per l’esperit de reflexió activa que presenta amb l’objectiu d’analitzar el moment que vivim actualment, ja que pot ser un període afectat per aquesta onada de falses realitats.

Data de publicació: Divendres, 17 Abril 2020
  • Comparteix