Tornar

Les tres actrius de l'obra Fantàstic Funeral Festiu

Una comèdia àcida sobre la mort

La companyia Produït per H.I.I.I.T estrena al Tantarantana Fantàstic Funeral Festiu, obra escrita i dirigida per Roger Torns i interpretada per Laura Daza, Clara de Ramon i Rosa Vila.

Quin seria el futur d'una funerària si un dia la mort morís? És el cas amb el qual es troben una mare i dues filles a Fantàstic Funeral Festiu, quan veuen perillar el negoci familiar perquè la mort deixa d'existir. La situació les portarà a idear un esbojarrat pla. "Hem volgut escriure contra aquesta sensació d’apocalipsi imminent que ens persegueix i ho hem volgut fer abordant una ficció perquè creiem en la força i la necessitat de les ficcions, i perquè tenim fe en la representativitat i en la il·lusió", manifesta Roger Torns, autor del text i director de l'obra, al Tantarantana entre el 10 de novembre i el 4 de desembre.

Ens trobem davant d'una comèdia àcida que, en part, també parla de la pròpia companyia, Produït per H.I.I.I.T, ja que amb aquest muntatge tanca un cicle dins del Projecte de Suport a la Creació El Cicló, i per tant iniciarà una nova etapa. L'obra, una coproducció entre el Tantarantana i la mateixa companyia, ha comptat amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació com a espai col·laborador, i la interpreten tres actrius: Laura Daza, Clara de Ramon i Rosa Vila. Com en el cas de l'obra que ens ocupa, Produït per H.I.I.I.T fa peces amb les quals vol provocar un cop, un gir, un desequilibri intel·lectual, emocional i fisiològic. Obres que persegueixin la bellesa i que reflecteixin la nostra preocupació envers la col·lectivitat. 

De Fantàstic Funeral Festiu se'n farà una funció accessible divendres 2 de desembre dirigida a col·lectius amb discapacitat visual o baixa visió i amb discapacitat auditiva, i una funció relaxada matinal el 24 de novembre adreçada a públic amb discapacitat intel·lectual, amb afeccions de l’espectre autista (TEA), amb dèficit d’atenció o persones grans amb demència precoç.

Més informació i entrades, aquí.

Data de publicació: Dimarts, 08 novembre 2022
  • Comparteix