Tornar

Bebès animals

Fauna a les primeres edats

Una exposició dirigida als més petits i petites de la casa per descobrir com els animals neixen, creixen i aprenen.

Els animals tenen el poder de despertar l'atenció i la curiositat dels nens i nenes des de ben petits. Ara, una nova exposició temporal al Museu de Ciències Naturals de Barcelona aprofita aquest aspecte per donar a conèixer la biologia i el comportament dels animals en les seves primeres etapes de desenvolupament, des que neixen fins que abandonen els seus nius. Es tracta de Bebès animals, una mostra especialment recomanada a visitants de 3 a 8 anys que es podrà veure del 7 de juliol al 8 de maig del 2022.

La mostra permet descobrir en primera persona com neixen, creixen, aprenen i quina cura parental reben els animals de diferents grups taxonòmics mitjançant l'observació, el joc, el tacte i la identificació de trets i comportaments comuns amb les cries d'altres espècies. Els primers estadis del cicle de vida abans de l'etapa adulta són aquells amb més canvis i segons l’espècie es manifesten de formes molt diferents. En invertebrats com els artròpodes o els cnidaris es produeix un desenvolupament en fases larvàries; els amfibis, després de l'eclosió dels ous passen per una fase de capgròs; les cries dels marsupials es desenvolupen dins el corresponent marsupi; i molts mamífers inverteixen més esforços a tenir cura de les cries que en donar lloc a una prole nombrosa.

La fauna és sorprenent pel que fa a la seva enorme diversitat de formes, però també de comportaments i característiques biològiques. Bebès animals us permetrà descobrir mitjançant un muntatge que consta de 75 espècimens diferents, 9 activitats multimèdia, una col·lecció de 30 audiovisuals i 13 activitats educatives i lúdiques, que en conjunt desperten noves emocions en els nens i nenes alhora que es diverteixen i troben noves respostes sobre els animals i la natura. Una mostra recomanada per a públic infantil, però també adult gràcies a dos nivells de text i explicacions amb les quals tot l'espectre d'edats podrà gaudir del coneixement al voltant del regne animal.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 06 juliol 2021
  • Comparteix