Tornar

Pol Jiménez

El mite de Faune amb el llenguatge de la dansa contemporània

El ballarí i coreògraf Pol Jiménez interpreta el solo Lo Faunal inspirant-se en la representació sobre l'ésser mitològic que va fer Vaslav Nijinsky.

El millor ballarí segons els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 i els XXV Premis Butaca, el barceloní Pol Jiménez, actuarà dissabte 19 de novembre al Centre Cívic Casa Groga i una setmana més tard al Tomasa Cuevas - Les Corts, dins la programació del Barcelona Districte Cultural. Ho farà amb el solo Lo Faunal, coreografiat per ell mateix i per Bruno Ramri, que n'és el director. L'autor de la música és Jaume Clotet, i l'escenografia, de Ramri i de Maria Monseny.

A Lo Faunal, Jiménez pren el mite de Faune per encarnar la figura mitològica que, durant la migdiada, fantasieja amb les nimfes. Ho fa partint del muntatge de dansa clàssica que en el seu dia va fer el coreògraf i ballarí ucraïnès d'origen polonès Vaslav Nijinsky, però portant-lo cap a un llenguatge contemporani i a les fronteres de la dansa espanyola. La intenció és la de reivindicar que, sota la hibridació constant, la dansa espanyola (com també el Faune mitològic) és capaç d’eixamplar les seves fronteres, i que res impedeix anar més enllà i seguir creixent. I que és precisament gràcies a la metamorfosi continuada que això és possible. La peça insisteix en la desclassificació de les quatre branques clàssiques de la dansa espanyola (folklore, escola bolera, dansa estilitzada i flamenc), i se centra a travessar-les amb la figura del Faune, per explicar allò que són, en darrera instància, tant el folklore com el bolero. I és que la trajectòria d'aquest artista de dansa espanyola i flamenc es caracteritza precisament per la recerca constant de nous codis i l'obertura de nous interrogants a l'hora de confeccionar els seus espectacles.

Per a més informació i reserva d'entrades, cliqueu a l'enllaç.

 

Data de publicació: Dimarts, 15 novembre 2022
  • Comparteix