Tornar

Un collage amb imatges diverses del performer protagonista en vestit de bany al cartell que anuncia l'espectacle

Com fer present l'absència

L'artista performer Luiz Felipe Lucas presenta la seva investigació escènica a l'Antic Teatre.

Amb la peça que ha titulat WANT-No estamos ahí o la presencia de la ausencia, l'artista Luiz Felipe Lucas (Foto: Lucas Rosa) ha estat seleccionat per fer una residència artística enguany a l'Antic Teatre on, del 30 de març al 2 d'abril, podrem veure el resultat del seu treball.

Luiz Felipe Lucas és un especialista en la tècnica física de Jerzy Grotowski, un creador teatral que posava l'accent en la interpretació de l'actor o actriu, prescindint d'altres elements com la música o el maquillatge. És un artista, coneixedor de la performance, que ha treballat amb la mare d'aquesta disciplina, Marina Abramović. A més, l'artista ha estat fundador del col·lectiu Legítima Defesa, al Brasil, i, a Barcelona, del col·lectiu d’actrius, actors i creadores escèniques negres Tinta Negra.

La sala Perifèria Cimarronas de Barcelona li va programar el juny passat la peça El Tiro, que s'havia vist ja l'any 2020 com a part de la Konvent Residence Barcelona i en la que va continuar treballant a Q21 - Residence MuseumsQuartier Vienna. Fa una temporada, va començar a treballar en una nova peça que fos un desenvolupament o una evolució d'El Tiro, amb els resultats que podreu veure ara.

El llenguatge físic que utilitza l'artista es posa aquí al servei d'un seguit de preguntes. I és que l'intèrpret mira de saber com representar dalt d'un escenari i, per tant, fer present, un concepte com el de l'absència.

Hi ha un espai entre la presència i l’absència? Què és el que l'artista anomena "la presència de l’absència"? I, com pot ser que les coses que trobem a faltar, precisament perquè no hi són, ocupin un espai tan gran en la nostra existència?

Si voleu respostes, no us perdeu les funcions de WANT-No estamos ahí o la presencia de la ausencia, però abans consulteu al web de l'Antic Teatre tota la informació sobre el muntatge.

Data de publicació: Dijous, 30 març 2023
  • Comparteix