Tornar

Ferrer i Guàrdia

Una exposició sobre la revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia

El Castell de Montjuïc presenta fins al mes de setembre una exposició d’objectes personals i anotacions de l’impulsor de l’Escola Moderna

Francesc Ferrer i Guàrdia va tenir una vida pedagògica curta, i no va poder ser testimoni de l’èxit del seu projecte educatiu per tot Europa, ja que va ser executat l’any 1909 per les seves idees de progrés, laiques i vinculades amb l’anarquisme. Però el seu model educatiu, que ell va anomenar l’Escola Moderna, va ser una experiència d’èxit a l’escola espanyola de principis del segle XX, i va ser adoptat a altres països d’Europa, assentant les bases d’una educació civil basada en l’esforç, el progrés i el talent. Més d’un segle després de la implantació de l’Escola Moderna, el seu record és fort perquè va significar un avenç significatiu en la pedagogia i el magisteri. El nom de Ferrer i Guàrdia encara és mític, i va ser l’inspirador de diferents corrents posteriors que van voler renovar les bases de l’escola. Ara, una exposició al Castell de Montjuïc recorda la seva obra i ens mostra, per primera vegada, com era el seu espai privat. Es podrà veure a partir d’aquest 12 d’abril.

L’espai escollit no és casual. Ferrer i Guàrdia va ser executat al Castell. Ara, allà es podran veure per primera vegada molts efectes personals i anotacions que ens donen una idea més completa de l’home i la seva visió, com material d’escriptori, notes, llibretes i altres objectes. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de setembre.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 11 Abril 2018
  • Comparteix