Tornar

Cartell de la Festa Major de Gràcia 2022

A la normalitat per la porta gran

La Festa Major de Gràcia recupera la seva esplendor prepandèmica.

Del 15 al 21 d'agost, el popular barri es vesteix de gala i torna a la normalitat després de la pandèmia, amb més de 900 activitats

La fins ara presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, serà la pregonera. Serà el 14 d'agost a la tarda a la seu del districte. Carbonell està molt vinculada a aquest esdeveniment i va ser la primera presidenta d'aquesta entitat.

Com a gran novetat, es presentarà el Lleó de Gràcia. Es tracta d'una nova figura, que s'incorpora al bestiari festiu, i que es mostrarà al públic el 15 d'agost durant el Matí de Festa Major. Sortirà al final dels balls de la seu del districte.

La plaça de la Vila serà escenari el mateix dia de la popular cercavila, amb la participació de múltiples entitats del barri, com la Colla dels Geganters de Gràcia, Trabucaires de Gràcia, Colla de Bastoners de Gràcia o l'Àliga de Gràcia.

Els carrers seran el centre de l'activitat festiva amb espais a Bailèn i les places del Sol, Diamant, Dones del 36 i Joanic.

Un altre clàssic seran les visites guiades a la Torre del Rellotge. Construïda entre 1862 i 1864, moment en el qual Gràcia era una vila independent, és obra d'Antoni Rovira i Trias i tenia el clar objectiu de convertir-se en un símbol i l'orgull d'un municipi que estava en fase de creixement. Actualment és un símbol d'aquest districte.

La Fundació Festa Major de Gràcia i el Districte de Gràcia porten gairebé un any preparant totes les activitats amb un objectiu en ment: que siguin per a tots, plurals i molt participatives: música, castellers (el 19 i 20 d'agost), correfocs, diables, gegants o exposicions. Enguany, el cartell és obra de Robert García, il·lustrador que hi ha reflectit els preparatius del veïnat per guarnir els carrers de la Vila.

Pots consultar totes les activitats des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 10 Agost 2022
  • Comparteix