Tornar

Els quatre integrants de la banda barcelonina retratats amb pantalons curts davant d'una reixa

Festigàbal: torna a Gràcia la gran festa dels sons independents

L'avantguarda musical protagonitza el programa de la gran festa de l'indie, que finalment retorna als Jardins del Centre Cívic la Sedeta.

Enguany, sí. Torna a la Festa Major de Gràcia una de les grans cites anuals amb les escenes musicals independent i d'avantguarda, una cita que es perllonga durant dos vespres, els dels dies 19 i 20 d'agost, i que aplega grups i artistes que van de Navarri i Habla de mi en presente fins a les Pinpilinpussies o els Alavedra (a la foto).

Us parlem del Festigàbal, dos dies de concerts que, en el context de la Festa Major, aporten una nota d'alta qualitat musical, sempre en col·laboració directa amb els veïns i veïnes del barri i en un ambient que garanteix la tolerància zero envers les actituds discriminatòries i excloents o els comportaments incívics. Organitza la proposta l'associació cultural Heliogàbal del carrer de Ramón y Cajal, que no ha pogut celebrar el Festigàbal els últims anys a causa de la pandèmia de la covid-19.

Amb un cartell que aposta pels valors emergents i a la vegada reconeix els talents consolidats, la festa torna a la cita amb els barcelonins i barcelonines. Tot començarà el divendres, 19 d'agost, quan podrem escoltar els temes de l'últim EP dels Navarri, Campos de girasoles. Si no ho sabeu, us direm que és el projecte de Ruben Navarri, músic (i perruquer) que és responsable del festival Maldaltura. Espereu-vos un pop de primera i molt de talent. Amb ells, l'indie power-pop d'Aida G. que, amb el nom de Guineu, ha firmat l'elapé Forats negres

La jornada del divendres, 19, es complementa amb Bernarda, el projecte de pop metafísic i bedroom pop de Bernat Cuyàs (ex Holy Bouncer); Boye, una proposta de l'actor i cantant David Menéndez i, finalment, els Habla de mí en presente, formació nascuda a Berlín i molt influïda per l'escena techno que combina aquest so amb el de... la rumba!

Torneu als Jardins del Centre Cívic la Sedeta l'endemà, dissabte, 20 d'agost, i us trobareu amb les Pinpilinpussies, la girl band formada per Ane Barcena i Raquel Pagès especialitzada en uns temes d'indie rock breus i contundents com els que formen part d'Hipocondría, l'últim disc que han editat fins ara. Amb ells, la cantant i compositora Julieta, amb temes com Tu Juru Ju, que dona títol al seu primer disc de pop electrònic.

La festa de l'indie continúa el dissabte amb Yawners, el duet de power pop de Madrid format per Elena Nieto i Martín Muñoz; el soul empordanès dels Rodeo (atenció, perquè la del Festigàbal és una de les poques actuacions de la banda enguany); i la banda de tropipop barcelonina Alavedra, que presenta temes com Amor Salud Trabajo o La Canyada, entre altres.

Si no us voleu perdre un Festigàbal que torna a la Festa Major de Gràcia després de dos anys d'absència, veniu al Centre Cívic La Sedeta, però abans consulteu la informació al web de l'Heliogàbal.

Data de publicació: Dijous, 11 Agost 2022
  • Comparteix