Tornar

Cartell de la 29a edició de L'Alternativa
Vicky Luengo i Pol López a Suro

El cinema independent, arriscat i innovador té una cita a L'Alternativa

El festival celebra la 29a edició i s'obrirà el 18 de novembre amb Suro, pel·lícula dirigida per Mikel Gurrea i protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López.

El Centre de Cultura Contemporània (CCCB) acollirà la pantalla principal de L'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona que, en la que serà la seva 29a edició, també oferirà projeccions al Zumzeig, al Maldà, a la Filmoteca de Catalunya i al MACBA, a més de poder-se veure alguns metratges a Filmin. Tot, entre el 18 de novembre i el 4 de desembre.

El festival, que segueix apostant per un cinema innovador, compromès i reflexiu, tindrà com a film inaugural Suro, primer llargmetratge de Mikel Gurrea. El protagonitzen Vicky Luengo i Pol López, i ja ha estat guardonat amb el premi Fipresci de la crítica al Festival de Sant Sebastià. A més del passi, en la vetllada Gurrea farà una xerrada acompanyat dels membres de l'equip sobre els processos de desenvolupament de la seva òpera prima.

A la Secció Oficial Internacional Llargmetratges competiran onze títols, quasi tots ells documentals. Entre aquests trobem Još jedno proleće / Another Spring (Mladen Kovačević), Geographies of Solitude (Jacquelyn Mills), GES-2 (Nastia Korkia), Las hostilidades (M. Sebastian Molina) o Luminum (Maximiliano Schonfeld). L'Alternativa també dona veu als curts, i a la Secció Oficial Internacional Curtmetratges se'n podran veure fins a disset, alguns dels quals Nazarbazi (Maryam Tafakory), Urban Solutions (Minze Tummescheit, Luciana Mezeto, Vinícius Lopes, Arne Hector), Flora (Nicolás Pereda), A Casa do Norte (Inês Lima) i A Human Certainty (Morgan Quaintance). A Oficials Nacional s'hi engloben tres llargs i quinze curts, entremesclant ficció, no-ficció, assaig, animació i experimental.

I encara hi ha més: sessions especials en què es presentaran treballs d’Ulrich Seidl, Santiago Fillol, Carla Simón, Lucrecia Martel i Jerzy Skolimowski, i la secció Elles Filmen, amb les directores de fotografia com a protagonistes. Els directors Albert Serra i Andrés Duque seran els convidats dels Satèl·lits, trobades amb cineastes de trajectòries destacades i amb òrbites que s’han anat creuant amb L’Alternativa.

Organitza el festival La Fàbrica, cinema alternatiu de Barcelona, amb la col·laboració del CCCB i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de les Empreses Culturals, i l'Ajuntament de Barcelona.

Consulteu tots els detalls de L'Alternativa al seu web oficial.

Data de publicació: Dilluns, 14 novembre 2022
  • Comparteix