Tornar

Imatge promocional de la sisena edició del Festival de Cinema Documental d'Art

Dart 2022, a les sales i en línia

La sisena edició del Festival de Cinema Documental d’Art reivindica la contribució femenina al món de l’arquitectura i el disseny.

Del 24 al 30 de novembre, Barcelona acull la sisena edició del Festival de Cinema Documental sobre Art Contemporani DART2022. Dart és el punt de trobada entre el cinema, l’art i el gran públic a Espanya i América Llatina, a través de documentals sobre fotografia, comissariat d’art, pintura, performance, arquitectura i moviments artístics. La mirada del Dart dispensa una atenció especual als artistes, els seus processos de creació i les històries que hi ha darrere dels seus treballs.

Enguany, el festival presenta 23 documentals, una acurada oferta que combina novetats cinematogràfiques per a les projeccions presencials amb una selecció de nou títols destacats d’altres edicions que es podran veure en línia fins a l’11 de desembre a Filmin.

Els enfocaments són molt diversos: projectes d’arts visuals produïts per a un lloc específic o un temps determinat, així com exposicions o esdeveniments rellevants des de l’eclosió avantguardista de principi del segle XX fins a l’actualitat. De manera paral·lela, la programació inclou activitats educatives i divulgatives, com xerrades, visites a galeries d’art, exposicions, Q&A i debats.

La programació posa en relleu figures internacionals com Lucian Freud (A Self Portrait), Leonora Carrington (The Lost Surrealist), Christian Boltanski (J’ai retrouvé Christian Boltanski), Vivienne Westwood (Art Lovers Unite!), Keith Haring (The Universe of Keith Haring) o Wangechi Mutu (Between the Earth and the Sky), i d’altres del panorama estatal com Elena Asins (Aquí no hay nada que comprender), Isidor Valcárcel Medina (El arte de la fuga), Esther Ferrer (Hilos de tiempo), Cristina Iglesias (Hondalea: Abismo marino) i Ignasi Aballí (Corrección). A més, també s’hi exhibiran biopics sobre Cecil Beaton (Love, Cecil), Robert Mapplethorpe (Look at the Pictures), Steve McCurry (The Pursuit of Color), i Letizia Battaglia (Shooting the Mafia).

Dart presentarà documentals sobre projectes de Tomás Saraceno (Pacha), Trevor Paglen (Unseen Skies) i Tania Bruguera (A State of Vulnerability) que tenen en comú l’activisme com a fonament de diverses pràctiques artístiques. El festival també reivindica la contribució femenina al món de l’arquitectura i disseny amb un treball que parla de les 500 dones que van estudiar i ensenyar a la Bauhaus (The Women of the Bauhaus)  i de les pioneres de l’arquitectura canadenca: Phyllis Lambert, Denise Scott Brown, Cornelia Hahn Oberlander i Blanche Lemco van Ginke (City Dreamers).

En col·laboració amb Dart Xile, que se celebra per les mateixes dates a les ciutats de Santiago i Concepción, s’estrenaran passis sobre els artistes xilens Pedro Lemebel (Lemebel) i Vicente Ruiz (A tiempo real), referents internacionals de la performance i l'activisme LGBTIQ+. Per acabar, el 30 de novembre es donaran a conèixer els guanyadors del Premi a la Millor Direcció i el Premi de la Crítica, coincidint amb la projecció de The Melt Goes On Forever: The Art and Times of David Hammons, a l’Auditori Meier del MACBA.

Podeu consultar tota la programació del festival clicant aquí i adquirir les entrades i abonaments en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 16 novembre 2022
  • Comparteix