Tornar

Fotograma de 'Primary colours', de Roua Alijed, una de les cintes que es podran veure al Festival

Cinema i Drets Humans agafats de la mà

El festival independent més antic de l'Estat inclou en la present edició 110 pel·lícules i moltes activitats paral·leles.

Arriba una nova edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, el considerat festival independent més antic a escala estatal i dels més importants en matèria de drets humans. Impulsat per l'entitat Drets en Acció, el certamen celebra enguany la 14a edició i ho fa amb els mateixos objectius que el primer dia: ajudar en la construcció de consciència i educació i mobilitzar la solidaritat col·lectiva per donar suport al canvi a través del cinema i la cultura i fomentar-lo.

És per això que si bé el setè art hi és molt important -els espectadors podran seguir un centenar llarg de pel·lícules-, el Festival també destaca pel gran nombre d'activitats paral·leles organitzades, com ara taules rodones, tallers, mostres i classes magistrals. Tant els films escollits com les activitats giraran entorn de quatre temes principals: humanitat sostenible (sobirania alimentària i energètica), acció col·lectiva, immigrants i dones. Una altra de les característiques del Festival és la seva descentralització: els Cinemes Texas en són la seu principal, però també hi haurà actes al Maldà, a la Casa Amèrica, a centres penitenciaris de les comarques de Barcelona, a diferents facultats de la Universitat de Barcelona i a la seu de lafede.cat.

La present edició anirà del 14 al 24 de novembre, amb el documental Muros, de Pablo Iraburu i Migueltxo Molina, com a cinta inaugural. Narra històries reals de persones que viuen a un costat i a un altre de murs molt diversos. El darrer dia es donaran els guardonats per part del jurat del Festival i es projectarà La cifra negra, un documental sobre tortures i maltractaments a detinguts.

Per conèixer tota la programació, consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 08 novembre 2017
  • Comparteix