Tornar

Fotografia del collage sobre fusta Post Salut, realitzat per Modest Cuixart el 1963

Drap-Art pren el Gòtic

El Festival Internacional d’Art Sostenible pren el Borsí com a centre d’operacions d’una edició en record del pintor abstracte Modest Cuixart.

El Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya, Drap-Art’22, celebrarà la seva 26a edició del 17 de novembre al 21 de desembre.

Davant la necessitat cada vegada més urgent de provocar un canvi cap a un món més sostenible ambientalment, econòmicament i socialment, Drap-Art aposta una vegada més per l’art com a eina de transformació social i convida artistes contemporanis i urbans, dissenyadors, artesans, creadores i creadors multifacètics i indefinibles, artivistes amateurs i creatius de tota mena, a presentar-hi els seus projectes.

La convocatòria d’enguany es durà a terme, novament, en espais i edificis emblemàtics de barri Gòtic com el Borsí, que acollirà la inauguració a les 18.30 h i una performance de Sayen Cuadrado Llahí a les 20 h que donarà pas al vernissage d’In Memoriam. Homenatge a Modest Cuixart a Villa del Arte Galleries del carrer de la Palla, que es completarà amb la conferència Cuixart y la expresión del objeto de Raquel Medina, el 24 de novembre a les 19 h.

El 8 de desembre a les 19 h tindrà lloc la presentació dels artistes participants. Entre els convidats hi ha Eirik Audunson Skaar, Rani Bruchstein, Ulrike Koeb, Edgar Massegú, Xavier Pons Inbernon, Miguel Escobar, Manel Sellarès, Christine Hinterkörner (aka Chrystn Hunt Akron), Boback Emad, Ramiro Sobral i Daniel Bornmann.

El Borsí serà també escenari de l’acció performativa sonora Plants and plastics configuration file, de Carlos Vásquez, Valentina Alvarado, Guillermo Carrió, Paula Bruna i Llapispanc (el 10 de desembre a les 20 h); de la conferència sobre La nova llei dels plàstics – La importància de l’art en l’activisme amb representants de Rezero i el duo d’artistes Alacalle (el 15 de desembre a les 19 h), i d’un munt de tallers: Climate Walk (20 de novembre a les 12 h), Construcció d’instruments Flairdrum (20 de novembre a les 16 h), Pluja de Colors (27 de novembre a les 12 h), Drap Art (4, 11 i 18 de desembre a les 12 h), Art i teixit: Recuperar, reutilitzar i reciclar (14 de desembre a les 11 h), Pintura amb tintures naturals, ecològiques i sostenibles, i L’estampació en serigrafia (14 de desembre a les 18 h).

El programa es completa amb concerts a la plaça del Rei (el 19 de novembre a les 20 h) i la plaça del Rei (el 10 de desembre a les 11 h) i diverses intervencions permanents a la plaça del Rei (The Little Sun, d’Audunson Skaar), la Rambla de les Flors (The Gaze i I had a Dream, de Jordi Prat Pons) i els carrers d'en Carabassa i d’en Groc (Macroplàstics, d’Hombrelópez i Anita Burdon). El festival es clourà el 21 de desembre a les 18 h amb una acció a la plaça de la Mercè.

Data de publicació: Dimecres, 09 novembre 2022
  • Comparteix