Tornar

Músic toca un instrument en un concert.

El Festival Mixtur, punt de trobada de la nova creació sonora internacional, celebra la seva 12a edició

El festival, que tindrà lloc del 5 al 15 d’octubre a Barcelona, compta amb un cartell d'avantguarda seleccionat amb cura on destaquen artistes i conjunts com el Trio Catch, l’Ensemble LUX:NM, Sond`ar-te Electric Ensemble, Kompopolex Ensemble, Quartetto Maurice i l’Ensemble O Vos Omnes, entre molts altres.

El festival internacional de nova creació sonora de Barcelona, Mixtur, celebra la seva 12a edició del 5 al 15 doctubre. Durant 10 dies, el Mixtur aproparà a la ciutat les propostes més innovadores i arriscades de la nova creació sonora internacional.

Aquest any, al cartell destaquen conjunts reconeguts internacionalment com el virtuós Trio Catch (CH/SK/KR), que oferirà un concert al Palau de la Música (nou espai Mixtur); l’Ensemble LUX:NM (DE), que interpretarà un programa 100% femení; Sond`ar-te Electric Ensemble (PT), que participarà amb un concert multimèdia amb música, electrònica i vídeo; o el Kompopolex Ensemble (PL), que oferirà un concert-performance molt especial. També hi haurà diverses col·laboracions amb LAuditori de Barcelona, com el concert de l’Ensemble O Vos Omnes (ES).

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de György Ligeti aquest 2023, el Festival retrà un homenatge al compositor, referent del s.XX, amb una conferència, diverses activitats pedagògiques inspirades en la seva música i amb la interpretació d’algunes de les seves obres, com la Sonata per a Violoncel, el Quartet de Corda nº2 i el fascinant Poema Simfònic per a 100 metrònoms.

Al Festival també s’interpretaran obres de referència del segle XX, com Allegro Sostenuto de Helmut Lachenmann, i d'altres de més recents com Termite Territory de Hanna Hartman o Les Constel·lacions de Miró (estrena mundial), d’Hèctor Parra, cicle poètic-musical que recitarà l'actor Pere Arquillué. El Mixtur manté també aquesta edició el seu compromís amb la nova creació amb 7 nous encàrrecs a artistes emergents, tant nacionals com internacionals.

El festival és reconegut en el sector per la combinació de la seva programació d’avantguarda amb diferents activitats pedagògiques i formatives en el món de la nova creació sonora. No faltaran els tradicionals tallers Mixtur, les masterclasses i les taules rodones amb artistes i professionals de primer nivell internacional, així com les activitats pedagògiques per a infants, amb el Mixtur a Primària.

Més informació.  

Data de publicació: Dimecres, 27 Setembre 2023
  • Comparteix