Tornar

Una finestra a la ciència

Una finestra a la ciència

El CosmoCaixa ofereix una programació de propostes online a través de les seves xarxes socials.

D’on ha sorgit el coronavirus? Com es poden evitar possibles pandèmies en el futur? Quin tret diferencia l’ésser humà de les altres espècies d’animals? És potser la tecnologia? Com s’ho fan els científics i les científiques per cercar indicis de vida en planetes d’altres sistemes solars? Aquestes són algunes de les preguntes a què donen resposta els recursos que el CosmoCaixa comparteix durant el confinament als seus perfils de Twitter, Instagram i Facebook amb l’etiqueta #UnaFinestraALaCiència.

El fil recull tota mena de recomanacions divulgatives sobre les ciències de l’espai i molts altres temes que inclouen també la pandèmia de Covid-19. Hi trobareu diversos documentals, pel·lícules i eBooks que conviden a explorar el cosmos, tant a les proximitats de la Terra com als racons més remots i desconeguts de l’univers. Destaquen dos impressionants recursos relacionats amb l’astronomia que permeten fer una visita virtual a l’Estació Espacial Internacional i meravellar-se amb les imatges més espectaculars del telescopi espacial Hubble. Articles periodístics i petites càpsules de vídeo donen a conèixer nous avenços científics i fan reflexionar sobre les seves repercussions socials. I amb motiu del passat Sant Jordi, l’antropòleg Juan Luis Arsuaga, el neurocientífic Ignacio Morgado i l’historiador de la ciència José Manuel Sánchez Ron parlen dels seus llibres preferits i per quins motius s’han de llegir.

A més de tot això, junt amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica, el CosmoCaixa també comparteix diàlegs en directe al seu canal d’Instagram Live, des d’on podeu participar enviant les vostres preguntes durant la tertúlia. Són les Live Talks, sessions on diversos referents del coneixement del nostre país conversen sobre molts àmbits de la ciència: el paleontòleg Eudald Carbonell, la neurobiòloga Mara Dierssen, l’escriptor Xavier Duran, la immunòloga Adelaida Sarukhan, l’astrofísic i divulgador Miquel Sureda, l’astrònom Guillem Anglada i moltes figures més.

Cada setmana s’afegeixen noves propostes. Seguiu-les a #UnaFinestraALaCiència.

 

Data de publicació: Dilluns, 27 Abril 2020
  • Comparteix