Tornar

Retrat de l'artista en blanc i negre mentre toca el piano

Florian Christl porta al Nota79 les seves melodies profundes i emocionants

El pianista interpretarà una tria de les composicions més conegudes i algunes del nou àlbum que acaba de publicar.

Un compositor i pianista alemany, Florian Christl, està revolucionant la manera de tocar i compondre al piano amb unes melodies profundes que desperten emocions i que combinen el so de les composicions clàssiques d'aquest segle amb elements cinematogràfics. Veniu a sentir com sona la seva música el dijous, 29 de setembre, al Nota79.

Aquest cop, l'espai musical del barri del Farró ens proposa una experiència sonora que serà per a moltes persones tot un descobriment. La protagonitza un artista nascut l'any 1990 i que, quan era un nen en un petit poblet de Baviera, va rebre una primera lliçó de piano que va fer que s'enamorés automàticament de l'instrument.

Christl va aprendre tècniques de composició en un institut de música, va estudiar tecnologia i producció de mitjans de comunicació i va acabar fent una beca de pràctiques a Sony, on van poder escoltar les composicions que creava... i li van oferir un contracte immediatament.

No és estrany, ja que el so d'aquest jove artista va ser un èxit des del moment que va publicar el seu debut, un disc titulat Inspiration. Va anar consolidant el seu estil amb treballs com el disc del 2020 Episodes, amb Piano Novel, Esther Abrami i The Modern String Quintet, i ha acabat produint uns sons que estan entre les obres de Ludovico Einaudi i les cançons de Jay Jay Johanson, per explicar-ho d'alguna manera. I és que sí, el mateix artista reconeix que les seves creacions s'inspiren en Einaudi, Max Richter o Phillip Glass, però també en Vivaldi, Beethoveen o Mendelssohn, entre altres.

L'artista busca, en tot cas, transmetre amb les seves obres un seguit de pensaments i sentiments que l'acompanyen i que ell vol fer arribar als espectadors i espectadores que escolten la seva música.

Si voleu ser un d'aquests espectadors i espectadores, adreceu-vos al Nota79, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre el concert.

Data de publicació: Dijous, 22 Setembre 2022
  • Comparteix