Tornar

Vista de tres dels monòlits que formen la instal·lació escultòrica amb un fragment pintat de color vermell

La fragilitat de la bellesa, retratada a 'Morphos nest in a cadmium house'

Si heu passat per la Diagonal, on hi ha l'accés al palau de Pedralbes, potser heu vist els sis monòlits que componen Morphos nest in a cadmium house, una instal·lació escultòrica que ens parla de bellesa i fragilitat i que podreu veure fins al 2022.

És una creació de Lluís Lleó, un artista barceloní nascut el 1961 que porta des que era un nen fascinat per les pintures romàniques de la Vall de Boí, i que, com aquestes obres medievals, conjumina en les seves creacions la pintura i l'escultura. 

Lleó ha dut de fet la seva fascinació pel romànic al cor de Nova York, ja que la instal·lació que aquests dies podeu veure a l'avinguda de la Diagonal va estar exposada a la Park Avenue de Manhattan, un espai dedicat a l'escultura a l'aire lliure.

De fet, Lleó és pintor, tot i que en aquesta ocasió ha fet servir com a llenços cinc blocs de pedra sorrenca de les pedreres de l'Empordà que ha pintat en color vermell i blau per l'anvers i pel revers.

Amb una alçada de quatre metres i un pes d'uns tres mil quilos cada bloc, aquesta instal·lació pren el nom d'una família de papallones tropicals anomenada Morpho, que és coneguda tant per la seva bellesa com per la seva fragilitat, dos temes que són, precisament, els que tracta aquesta obra.

Instal·lada el passat abril, l'obra va arribar a Barcelona coincidint amb el primer aniversari de la mort del també artista Xavier Corberó , que va ser mentor i amic de Lleó, a més d'un dels principals impulsors de la col·locació d’escultures en espais públics a la Barcelona que es preparava per als Jocs Olímpics del 1992.

Si voleu saber més detalls sobre la creació de Lluís Lleó que es pot veure aquests dies a l'avinguda de la Diagonal, feu clic aquí.

Data de publicació: Divendres, 17 Agost 2018
  • Comparteix