Tornar

Detall d'una fotografia feta per Joaquim Gomis al parc de la Ciutadella, l'any 1946

Formes pretèrites d’esbarjo

El vestíbul de la Fundació Joan Miró acull una selecció d’imatges sobre espais i expressions d’oci i diversió de mitjan segle XX.

Fins al 14 de maig es pot visitar al vestíbul de la Fundació Joan Miró l’exposició Il·lusions i il·lusionisme, una mostra de fotografies que van des dels anys 40 del segle XX fins a l’inici dels 60 i que van ser preses en diferents indrets de Barcelona, el Masnou i Sitges. El seu autor és Joaquim Gomis, amic personal de Miró.

Empresari, promotor artístic, col·leccionista i president de la Fundació que duu el seu nom de 1972 a 1975, Joaquim Gomis va ser un dels primers fotògrafs catalans que va utilitzar un llenguatge modern. El seu fons fotogràfic, format per 70.000 imatges i documents (cartes, dossiers de premsa, llibres i catàlegs), és un valuós testimoni sobre la vida, l’obra, els paisatges i el procés creatiu del pintor.

La selecció que la comissària Martina Millà ha fet per a aquesta exposició destaca l’interès que tenia Joaquim Gomis per la diversió popular, pels objectes insòlits i pel món del joc infantil i familiar.

Il·lusions i il·lusionisme vol dialogar, durant el temps que totes dues coincidiran, amb una altra mostra: Amics imaginaris. Es tracta d’una exposició interactiva amb obres i propostes de Paola Pivi, Kasper Bosmans, Polly Apfelbaum, Meschac Gaba, Afra Eisma, Pipilotti Rist, Martin Creed, Erwin Wurm i Jeppe Hein que vol introduir els públics familiars en les possibilitats imaginatives i creatives de l’art contemporani i que es podrà veure del 16 de març al 27 de juliol.

Data de publicació: Divendres, 03 Febrer 2023
  • Comparteix