Tornar

Imatge promocional de l'exposició Memòries creuades, de la Fundació Suñol

Dos llegats excepcionals

Les col·leccions de Fernando Zóbel i Josep Suñol esdevenen “territori de creació” per a artistes contemporanis.

Fins al 14 de gener es pot visitar a la Fundació Suñol l’exposició Memòries creuades. Les col·leccions com a territori de creació.  La mostra presenta un diàleg entre la col·lecció Suñol Soler i la col·lecció del Museo de Arte Abstracto Español de Conca a través de la mirada d’Elena Asins, Josep Guinovart, Asunción Molinos, Joana Moll, Antònia del Río, Pablo Palazuelo, Arnau Sala Sáez, Susana Solano, Julia Spínola, Pep Vidal i Oriol Vilanova.

El projecte posa en relació diferents protagonistes i aspectes que conformen l’ecosistema artístic, des del paper de la institució artística, el rol del col·leccionista i la col·lecció com un actiu, fins al qüestionament –avui dia inevitable– sobre la petjada que el funcionament de tots aquests actors deixa sobre el planeta.

Aquests aspectes es posen de manifest mitjançant una sèrie d’intervencions artístiques pensades especialment per a l’ocasió per set artistes contemporanis que proposen noves creacions a partir de les col·leccions històriques que van aplegar els col·leccionistes Fernando Zóbel i Josep Suñol.

L’exposició s’acompanya d’un programa públic que s’expandirà per Barcelona a través de la col·laboració amb destacades institucions culturals de la ciutat. Per començar, el 13 d’octubre a les 18.30 h s’hi farà una visita comentada en català a càrrec de la seva comissària, Glòria Picazo. L’activitat és gratuïta, però les places són limitades, per la qual cosa és imprescindible reservar via web, telèfon (93 496 10 32) o correu electrònic (info@fundaciosunol.org).

Coincidint amb l’exposició Els camins de l’abstracció, 1957-1978. Diàlegs amb el Museo de Arte Abstracto Español de Conca que acull La Pedrera fins al 15 de gener, la Fundació Suñol i la Fundació Catalunya ofereixen dues visites creuades: el 20 d’octubre a les 19 h a La Pedrera i el dia 27 a la mateixa hora a la Fundació Suñol. El preu de les dues visites és de 10 euros i l’entrada es pot adquirir al web de La Pedrera.  

Data de publicació: Dimecres, 28 Setembre 2022
  • Comparteix