Tornar

La sacerdotisa, quadre de Sandra Vásquez de la Horra que forma part de l'exposició Aura

La teosofia, feta pintura

L’artista xilena Sandra Vásquez de la Horra torna a la Galeria Senda per presentar, a Aura, el seu univers místic.

Sandra Vásquez de la Horra és una artista xilena que resideix a Berlín. Es va graduar a la Universitat de Disseny de Viña del Mar i va ser deixeble de Jannis Kounellis i Rosemarie Trockel a Düsseldorf. La seva obra ha estat exposada al Centre Pompidou de París, el Museu Kunst Palast de Düsseldorf i el Museu Albertina de Viena, i la seva obra forma part de les col·leccions del MOMA de Nova York, The Art Institute of Chicago, el Museu Pompidou de París, la Pinakothek der Moderne de Múnic o The National Gallery of Victoria, a Austràlia.

Ara, l’artista torna a Barcelona per presentar a la Galeria Senda una exposició titulada Aura que es podrà visitar fins al 22 de desembre. La mostra ens introdueix en el complex univers de la teosofia, que explora el vincle entre l’aura i la naturalesa humana. Es tracta d’un conjunt de corrents filosòfico-religiosos, històricament desvinculats entre si, que tenen en comú la voluntat de convertir la religió en una ciència.

Vásquez de la Horra traça cossos que concep com a ens geogràfics i els dota de laberints, paisatges i serralades. Aquests cossos esdevinguts territoris són dividits en dos plans, el fisicoterrenal i el místic. En l’aspecte físic s’aprecia una profunda càrrega política que simbolitza la resistència del poble contra la dictadura del general Augusto Pinochet; mentre que en l’aspecte místic l’artista explora el concepte dels set plànols o xacres per dialogar a l’uníson amb l’univers i la terra còsmica: una energia que s’expandeix i viatja a través de l’ànima i les múltiples facetes emocionals per donar vida a l’aura.

Data de publicació: Dijous, 22 Setembre 2022
  • Comparteix