Tornar

Imatge parcial del cartell de l'obra George Kaplan.

Una comèdia conspiranoica a partir d'un personatge de Hitchcock

La companyia La Bella Otero interpreta una obra trencaclosques de Frédéric Sonntag sobre les relacions entre el poder i l'espectacle.

"Qui és George Kaplan?", ens pregunta la companyia La Bella Otero des del programa de mà de la seva nova proposta escènica. I tot seguit ens ho respon: el personatge de la pel·lícula d'Alfred Hichcock Perseguit per la mort entorn del qual gira l'acció, però un personatge que no és ningú, "una closca buida, una identitat fantasma". A partir d'ell i d'allò que representa, el dramaturg, director de teatre i actor francès Frédéric Sonntag va pensar tres parts d'un espectacle: una primera protagonitzada per un grup activista clandestí en plena dissolució, una segona sobre un equip de guionistes en busca d’un concepte per a un projecte de sèrie, i una tercera d'un govern a l’ombra d’una gran potència enfrontant-se a un perill que amenaça la seguretat interna del país. El títol és el nom del personatge de Hichcock, George Kaplan, l'obra ja s'ha pogut veure a una dotzena llarga de països, i la companyia La Bella Otero la porta ara a Barcelona, en concret al Tantarantana, sota la direcció de Pablo Macho Otero, que també n'ha fet la traducció.

Emma Arquillué, Joan Esteve, Eudald Font, Anna Roy i el mateix Macho Otero pugen a l'escenari per interpretar aquesta comèdia que és un trencaclosques que tracta sobre les repercussions polítiques dels mites i els relats i les relacions entre el poder i l'espectacle. "Com en la resta de la seva obra, Frédéric Sonntag qüestiona el lloc del teatre i les seves faules davant les ficcions alienants que ens envolten", s'informa des del Tantarantana. I Pablo Macho Otero afegeix: "Sovint veiem la ficció com un reflex més o menys fidel, més o menys deformat, de la realitat. George Kaplan agafa aquesta premissa i li dona la volta. Ens planteja la pregunta de quin grau de ficció hi ha a les nostres vides, presentant la realitat com una amalgama de ficcions entrellaçades".

Podreu anar a veure aquest muntatge fins al 9 d'abril. Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 23 març 2023
  • Comparteix