Tornar

Vista de l'entrada a la galeria amb les obres de Campano al fons

El gir cap al blanc i negre de Miguel Ángel Campano, a la Galeria Carles Taché

La Galeria Carles Taché dedica fins a finals de desembre una exposició a Miguel Ángel Campano, un artista que els anys 80 va ser considerat un dels grans renovadors de l'art contemporani espanyol. La mostra se centra en el gir cap al blanc i negre que l'artista va iniciar els anys 90.

És En blanc i negre, amb la qual la Galeria Carles Taché s'afegeix a l'exposició que el Centro de Arte Reina Sofia va dedicar l'any passat a l'artista (desaparegut el 2018) i a la que li dedica, des d'ara fins al febrer de 2021, el Museu de Palma de Mallorca Es Baluard.

Visceral i controvertit, Campano va començar la seva carrera practicant una forma de constructivisme i una abstracció geomètrica amb molt a veure amb l'estil d'altres artistes d'una generació anterior com Gustavo Torner o Gerardo Rueda. Molt influït per la cultura francesa (va viure molt temps entre Sóller i París, amb estades a l'Índia), als anys 80 va ser considerat un gran renovador de l'art espanyol juntament amb artistes com Ferran García Sevilla, José Manuel Broto, José María Sicilia o Miquel Barceló.

Els anys 90, però, l'obra de l'artista, on abans no faltava el color, es va decantar cap al blanc i negre en unes obres radicals que mostren la tensió entre figuració i l'abstracció i que transgredeixen i busquen els límits de l'art, en un intent de fer servir la mateixa pintura per qüestionar la pintura.

A la Galeria Carles Taché, doncs, podrem veure el Miguel Ángel Campano més radical i trencador, un artista que l'any 1996 va rebre el Premio Nacional de Artes Plásticas i que l'any 1999 va ser objecte d'una exposició retrospectiva al Palacio de Velázquez, a El Retiro de Madrid.

Si voleu conèixer algunes de les obres que van marcar un moment decisiu en la carrera artística de Miguel Ángel Campano, veniu a la Galeria Carles Taché però, abans, consulteu el web d'aquest espai d'art barceloní.

Data de publicació: Dijous, 01 Octubre 2020
  • Comparteix