Tornar

Una de les peces de l'exposició obra de Nicolás Lamas que mostra un seguit d'objectes entre els quals el que sembla un os humà
Logotip de la campanya d'activitats dels centres cívics durant el confinament

'A guide to space', entre l'audioguia i la història de ciència-ficció

I si convertim l'audioguia d'una exposició en una història de ciència-ficció? És el que deuen haver pensat les integrants d'Allélon, comissàries de l'exposició Nadie sabe que los gérmenes acaban de llegar, quan van crear el podcast A guide to space.

El col·lectiu Allélon està format per María Lucía Marcote i Adriana A. Leanza, dues creadores que viuen en punts allunyats del continent europeu però que, malgrat tot, han estat capaces de realitzar un treball de comissariat via Whatsapp i altres mètodes de comunicació. És així com han muntat l'exposició que es pot veure aquests dies al Centre Cívic Can Felipa.

És Nadie sabe que los gérmenes acaban de llegar, una exposició amb obres dels i les artistes Anna Dot, Nicolás Lamas (a la foto, un aspecte de la seva aportació a l'exposició), Lucía C. Pino, Domas van Wijk, Josie Perry i Momu & No Es que partia de la teoria de la panspèrmia enunciada pel físic i biòleg Francis Crick. Aquesta teoria diu que la vida podria haver-se originat a l'espai exterior i haver arribat a la Terra sota la forma d'alguna mena de microorganisme. Partint d'aquesta idea, els artistes estaven convidats a crear obres imaginant com podrien haver estat uns éssers que s'haguessin originat en un planeta diferent de la Terra. 

Des que va començar el confinament, la mostra s'ha pogut veure de manera virtual, ja que el catàleg es podia consultar en línia. Ara, les obres es poden veure també des de la pàgina d'Allélon i, a la vegada, escoltar un podcast que serveix d'audioguia de la mostra i que pren la forma d'una mena de tour intergalàctic amb parada a la galàxia d'Andròmeda i a la del Triangle.

Veieu les obres dels diferents artistes mentre escolteu el podcast i tindreu una experiència completa que comença al Centre Cívic Can Felipa (o, més ben dit, a la xarxa) i acaba en una galàxia llunyana.

Si voleu saber més sobre el podcast A guide to space, consulteu aquest enllaç i gaudiu de l'experiència.

Data de publicació: Dimecres, 27 maig 2020
  • Comparteix