Tornar

L'autor del muntatge mirant a càmera retratat a la porta del teatre

'L'habitació blanca', un muntatge sobre la infantesa creat entre Barcelona i Buenos Aires

La Sala Flyhard acull aquests dies L'habitació blanca, una obra de Josep Maria Miró que dirigeix l'argentí Lautaro Perotti, un dels fundadors de la mítica sala Timbre 4 de Buenos Aires. Si voleu que us parlin de la infantesa, veniu a veure-la fins al 30 de juliol.

L'espectacle estava programat originalment per ser representat durant el Grec 2020 Festival de Barcelona, en una edició del festival d'estiu que estava dedicada a l'escena de l'Amèrica Llatina i que va propiciar la col·laboració entre autors, directors i sales de totes dues ribes de l'Atlàntic. No es va poder posar en escena l'any passat a causa de les circumstàncies sanitàries, però ara arriba finalment a l'escenari com a part de la programació del Grec 2021.

Francesca Piñón, Albert Prat, Paula Blanco (substituïda temporalment per Concha Milla) i Marc Rodríguez interpreten els personatges d'una peça que comença quan un empleat de seguretat d'un centre comercial ha d'acompanyar una dona d'edat a aquella habitació, blanca i anodina, on porta les persones que creu que han robat alguna cosa. El vigilant li demana que obri la bossa, però ella s'hi negarà. I mentre discuteixen, ell s'adonarà que coneix aquella dona i que havia estat la seva mestra quan anava a escola. Quan uns dies més tard es trobi amb dos alumnes més de la mateixa escola a la qual anava de petit, el vigilant descobrirà que, també de manera aparentment casual, tots s'han trobat amb la professora.

Amb quina finalitat aquesta dona s'ha posat en contacte amb els seus antics alumnes? En quina mena d'adults s'han convertit els nens i nenes del passat, ara que s'han fet grans? Sí, això és un trencaclosques escènic apassionant durant el qual, a més, us parlaran de la infantesa com aquell període durant el qual la nostra vida encara és una mena de full en blanc i faran que us pregunteu si és veritat, com deia Jean-Paul Sartre, que "la infància decideix" i determina bona part del nostre futur.

Drama, humor, tendresa i reflexió es combinen en el text de Josep Maria Miró (a la imatge. Foto: Roser Blanch), un conegut dramaturg, autor d’obres com Temps salvatge (premi Max 2019 a la millor autoria teatral), Cúbit, Nerium Park, Fum, El principi d’Arquimedes o Gang Bang, o de dramatúrgies i adaptacions com L’amic retrobat i Neus Català, un cel de plom

L'autor posa el seu talent com a dramaturg en mans de Lautaro Perotti, un actor, director i docent que hem vist fent d'actor en muntatges com La omisión de la familia Coleman i que ha dirigit posades en escena com Cronología de las bestiasDínamoSiempre me resistí a que terminara el veranoNo todas las palabrasLa verdad de ellasBreve ejercicio para sobrevivirAlgo de ruido hace i Porque todo sucedió en el baño, entre altres.

Si no us voleu perdre L'habitació blanca, veniu a la Sala Flyhard, però abans consulteu al web d'aquest espai teatral tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dijous, 10 Juny 2021
  • Comparteix