Tornar

La instal·lació porta el segell d'Alicia Framis

Alicia Framis porta la seva 'habitació dels llibres prohibits' a la Blueproject Foundation

La instal·lació suposa una reflexió sobre la censura en diferents moments de la història

Alicia Framis, artista multidisciplinària nascuda a Barcelona i resident actualment a Amsterdam, compta amb una sèrie d'Habitacions prohibides en què qüestiona l'entorn social i humà en què vivim. Una d'aquestes estances és L'habitació dels llibres prohibits, amb uns 200 volums exposats que estan o han estat censurats en algun moment, i els autors dels quals han patit o segueixen patint dificultats amb el poder judicial o polític. Després d'haver fet estada al Museu Picasso de França o a la Galeria Annet Gelink d'Amsterdam, ara l'habitació es pot visitar a Il Salotto de la Blueproject Foundation, on romandrà fins al 14 de maig.

És la primera vegada que s'exposa en públic al nostre país aquesta instal·lació que forma part de la Col·lecció Banc Sabadell. La sala amb llibres prohibits cerca la reflexió sobre la censura, poder valorar els danys que aquesta ha fet en èpoques i indrets diversos, i sobre llibres de temàtiques també molt diferents. El visitant hi trobarà exemplars de Càndid, de Voltaire, Lolita, de Nabokov, El segon sexe, de Simone de Beauvoir, o escrits de Giordano Bruno. Llibres llegits i apreciats encara avui, i molts d'ells considerats clàssics. Alicia Framis convida els visitants a entrar a l'habitació, i a confrontar el que està prohibit, el que és secret i el que és possible.

L'autora és coneguda a molts països per les seves performances i accions, com Loneliness in the City (1999-2000), The Secret Strike Films (2003-2006); una instal·lació només per a dones, Minibar, en la segona Biennal de Berlín el 2001; o Anti_dog (2002-2003), obra que va representar Holanda al pavelló d'aquest país en la cinquantena Biennal de Venècia el 2003.

Més informació al web de la Blueproject Foundation.

Data de publicació: Divendres, 27 Gener 2017
  • Comparteix