Tornar

L'activista retratada a casa seva llegint un llibre

La història d’un barri, explicada a través d’una de les dones que hi han viscut

Una mostra a la Casa de la Barceloneta 1761 recupera la biografia d’una veïna anarquista.

Veniu a un espai dedicat a preservar la memòria històrica de la Barceloneta i coneixereu la vida del barri, la seva història i la d’algun dels veïns i veïnes que li han donat forma en els últims anys. A la Casa de la Barceloneta 1761 ens parlen aquests dies d’una veïna, anarquista i llibertària, la vida de la qual podria ser perfectament la de moltes dones lluitadores que van viure la República i es van haver d’adaptar després a la grisor política i la manca de llibertats del franquisme.

La veïna de qui us parlen a la Casa de la Barceloneta és la Conxa Pérez Collado, una dona que, a principis del segle XX era una jove que no va dubtar fer-se miliciana durant la revolució del 1936 i a qui la lluita contra el feixisme i a favor de la llibertat van conduir a l’exili.

La Conxa, tal com us explicaran en aquesta exposició, va viure una experiència duríssima als camps de concentració francesos, com tants barcelonins i catalans que escapaven a la guerra i es van trobar que el país veí no era tan acollidor com s’havien pensat.

A la mostra coneixereu la Conxa, però també la feina intensa que va fer al districte de Ciutat Vella en general i, en concreta, a barris com l’anomenat "Barri Xino", actual Raval, o bé al barri de la Barceloneta, on va viure els seus últims temps i que ara li dedica aquesta exposició. La comissaria la historiadora Elisenda Belenguer Mercadé, per encàrrec de la Fundació Neus Català que, amb el nom d’una altra activista, recupera la memòria de la lluita contra el feixisme i el nazisme.

Si voleu conèixer la història de la Conxa Pérez i, amb les seves vivències, recuperar les de tot un barri i les de tantes dones com ella, veniu a la Casa de la Barceloneta 1761, però abans consulteu al web tota la informació sobre l’exposició.

Data de publicació: Dimarts, 17 Setembre 2024
  • Comparteix